MM-kisoissa kävi avausviikolla 200 000 katsojaa − Kipuraja oli 300 000 myytyä lippua

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maja Grimnitz on iloinen siitä, että myynti käy ja kannattajat viihtyvät.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
MM-kisat ovat olleet tanskalaiselle järjestäjäorganisaatiolle iso ponnistus, mutta myynti- ja markkinointipäällikön mielestä valmistelut ovat kääntyneet erinomaisesti myynniksi turnauksen käynnistyttyä. Kannattajille pyrittiin tarjoamaan vaivaton tapahtuma viihtymistä varten, ja siinä on onnistuttu viimeisen päälle hyvin.

Jääkiekon miesten MM-kisojen myynti- ja markkinointipäällikkö Maja Grimnitz on tehnyt todella kauan töitä onnistuneen kannattajatapahtuman luomiseksi. Nyt hän pääsee kollegoidensa kanssa nauttimaan työn hedelmistä, kun turnauskansa käyttää tapahtuman tuotteita ja palveluita.

− Meillä oli selvät ajatukset lukujen suhteen. Meidän täytyi myydä 300 000 lippua, ja saimme tuon lukeman täyteen viikko ennen turnauksen alkua. Se antoi työrauhan tapahtuman järjestämiseen, Grimnitz kertasi jännittäviä hetkiä vain tovi ennen turnausta.

− Kaikkien, niin median edustajien kuin kannattajien tulisi voida lähteä Tanskasta sillä mielellä, että tapahtuma oli vaivaton ja mukava. Kannattajien on vain voitava tulla paikalle viihtymään, täsmentää Grimnitz.

Työryhmä kisojen ympärille kasautui vähitellen. Grimnitz kasasi porukan lähtökohtaisesti tarve edellä. Ensimmäinen työtehtävä oli "myydänpä vähän lippuja".

− Puolitoista vuotta sitten hyppäsin mukaan projektiin. Tiimissämme oli silloin kaksi muuta ihmistä: toimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja sekä sitten minä. Minulle tärkeää oli kasata tiimi ilman erinäisten toimistojen apua. Hankin resursseja vain tarpeisiimme.

Verkkoympäristössä myyntiä uskomatonta livetapahtumaa varten

Nykymaailmassa internetin voima on kiistaton. Tästä ajatuksesta myös Grimnitz työryhmineen lähti. Ensimmäinen rekrytointikin koski nimenomaan onlinemyyntiä.

− Olin alusta asti varma, että online-myynti on meille paras vaihtoehto. Tarvitsin siihen taitavan ihmisen ensimmäisenä. Hän on kova urheilumies – ei ehkä kuitenkaan jääkiekkofani, mutta hän tiesi onlinemarkkinoinnista. Hän oppi jääkiekon salat nopeasti.

Nyt, kun kisat ovat käynnissä, on vain pidettävä huoli siitä, että kassaan kilisee sopiva väärä pennosia jokaisena kisapäivänä. Myös yleisömäärää seurataan tarkalla silmällä.

− Olen tyytyväinen myyntimääriin. Päivittäinen myyntimme on sopivan korkealla. Tänne on tullut ensimmäisen viikon aikana yli 200 000 ihmistä.

Grimnitzin työryhmässä on myös konkareita, jotka ovat nähneet paljon. Heidän mukaansa MM-kisaturistit ovat käyttäytyneet mallikkaasti.

− Organisaatiomme ihmiset, jotka ovat nähneet paljon MM-kisoja, he kertoivat, että fanit ovat käyttäytyneet kuten näissä karkeloissa kuuluukin. He ovat täällä juhlimassa omiensa otteita, eivät haastamassa riitaa. Jääkiekko on kova laji, mutta sen ei tarvitse näkyä kaukalon ulkopuolella – se on ollut meiltä tärkeä viesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle