Miten Suomi nollaa tunteikkaan voiton Kanadasta?: "Kyllä se vaatii aika paljon korvien välissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen miehistö otti ison voiton Kanadasta lauantaina.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kaatoi Kanadan lauantaina lukemin 5-1. Leijonien päävalmentaja painottaa, että Saksaa vastaan pitää maksaa hintaa voittavasta jääkiekosta.

Suomi lähtee sunnuntaiseen Saksan kaatoon iso ja tärkeä voitto takataskussaan.

− Leijonat pelasi hyvin, viidellä hyökätään ja viidellä puolustetaan. Se oli hyvä suoritus, harvemmin Kanadasta otetaan 5−1-voittoa. Olimme hyvin valmistautuneita, teimme asioita hyvin ja ennen kaikkea olimme hyvin tehokkaita, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki pohtii edellistä ottelua.

− Meillä oli kaksi maalipaikkaa enemmän kuin vastustajalla, me teimme viisi maalia ja he yhden. Kyllähän tämä on tehokkuuspeli ja maalintekopeli, hän jatkaa.

Kanada-voitto oli Leijonille tunteikas. Se vaatii tietynlaisen nollauksen, jotta on uutena pelipäivänä jälleen valmis kamppailemaan voitosta.

− Tulos on aina jonkunlainen ja sen kanssa pitää elää, mutta suoritukseen voi aina vaikuttaa. Saksalla on yhdeksän tunnin palautumisetu, niillä on tappio alla ja meillä tunteikas voitto− kyllä se vaatii aika paljon korvien välissä, Marjamäki kertoo.

− Tänään vaatii meidän parasta esitystä, jotta pystymme rytmittämään peliä sillä tavalla, että pystymme vaihtamaan järkevästi ja saamaan painetta vastustajan puolustajiin. Tänään pitää Saksan maalille mennä ja ja maksaa hintaa niistä voittavista ja puuttuvista metreistä, hän jatkaa.

Suomen kolmosketjussa viiletti Kanadaa vastaan Eeli Tolvanen, joka oli saapunut Tanskaan vain tunteja ennen ottelun alkua. 

− Illalla hän sanoi, että yllättävän hyvältä tuntui. En tiedä, todennäköisesti tänään iskee sitten hapot, Marjamäki heittää vitsillä kysymykseen Tolvasen palautumisesta.

Marjamäki myös kertoo, että Suomi lähtee pelaamaan todennäköisesti samoilla ylivoimaviisikoilla Saksaa vastaan.

Tanska-ottelussa ei pidetty sovituista asioista kiinni

Suomi on pelannut miesten MM-kisoissa Tanskassa aloitteellista, rohkeaa ja kiekollista jääkiekkoa. 

− Teimme isot suuntaviivat kesällä ensimmäisen vuoden jälkeen, että mitä haluamme tuoda peliin − ja ne näkyi jo Karjala-turnauksessa. Nämä pelaajathan sopivat taitojensa ja luisteluvoimansa kautta kuin nenä päähän tämmöiseen pelaamiseen, Marjamäki miettii.

− Se myös vaatii paljon, Tanska-pelissä emme tehneet niitä asioita mitä sovimme. Jos sovimme, että pelaamme tietyllä tavalla, siitä pidetään myös kiinni ja kun ei pidetty, lopputulos oli meille negatiivinen. 

Sovituista asioista lipsuminen johtuu Marjamäen mielestä vain ihmismielestä.

− Ihmismieli on sellainen, että välillä se lipsuu joistain asioista ja sitten se näkyy koko pelaamisessa. Eikä se ole välinpitämättömyyttä. Tietyllä tavalla se on ymmärrettävääkin.

− Nälän pitää kasvaa koko ajan ja ymmärtää, että kannattaa täysillä mennä joka suuntaan kentällä. Vaihtoonkin kannattaa tulla täysillä, tässä on kolme-viisi peliä kautta jäljellä, joten kyllä sen verran jaksaa, hän paaluttaa.

Marjamäki painottaa, että pelaajien pitää ymmärtää, että suorittamiseen ja valmistautumiseen pystyy vaikuttamaan.

− Puuttuvat metrit pitää tehdä ja ymmärtää, ettei tässä tule mitään ilmaiseksi. Monet muut MM-turnaukset ovat näyttäneet, että täällä ei puolivaloilla pärjää, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle