Miro Heiskanen aivotärähdyksestään: "Välillä tuollaisia sattuu"

LIIGA / Haastattelu
Heiskanen on HIFK:n parhaimpia kiekollisia puolustajia.
HIFK sai torstaina odotetun pelaajan takaisin kaukaloon, kun Miro Heiskanen pelasi tämän kauden ensimmäisen Liiga-ottelun. Heiskanen kärsi kauden alussa loukkantumisesta, eikä tämän takia ole päässyt pelaamaan. Jatkoaika kävi jututtamassa nuorta huippulupausta.

Miro Heiskanen pelasi torstai-iltana Vaasassa kauden ensimmäisen Liiga-kamppailun. Vaikka alussa hieman haparointia ja hakemista olikin, pääsi nuori huippulupaus lopulta otteluun kiinni.

Ottelun aikana näki heti, mitä Heiskanen toi uutta HIFK:n pelaamiseen. Nuori huippulupaus oli kiekon kanssa rauhallinen, syötöt napsuivat lapaan ja Heiskanen osasi rauhoittaa tilanteen silloin, kun peli sitä vaati.

− Ihan jees meni mielestäni. Ensimmäinen peli pitkään aikaan, niin kyllä se vähän sielussa tuntui, mutta pääsin sitten ihan hyvin siihen mukaan, nuori puolustaja mietti.

− Kyllä tatsi koko ajan parani, kun sai olla kiekon kanssa. Loppupuolella alkoi ihan hyvältä tuntumaan pelaaminen.

HIFK pelasi kaksi erää varsin hyvin. Ensimmäisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli helsinkiläisseuralta hankalaa pelaamista. Sport sai aktiivisella paineella HIFK:n avauspelaamisen sekaisin, eivätkä punanutut päässeet hyökkäämään organisoidusti.

HIFK:n pelaaminen parani kuitenkin ottelun edetessä. Toinen erä oli helsinkiläisjoukkueelta vahva ja HIFK sai luotua laadukkaita maalipaikkoja. Maalin asti kiekko ei kuitenkaan mennyt.

− Oli paikkoja, niistä olisi pitänyt naulata. Olisi pitänyt puolustaa tarkemmin ja tiivimmin, että vastustaja ei olisi päässyt niin hyville paikoille ja tekemään maaleja, Heiskanen mietti edellistä ottelua perjantaina hallilla.

− Ihan voitettavissa olisi ollut, jos olisimme vain nuo asiat laitettu kuntoon.

Heiskanen kärsi alkukauden ajan aivotärähdyksestä. Aivotärähdykset ovat aina oma maailmansa, ja niistä kuntoutuminen on pitkä prosessi. 

"Ei se mitään kivaa tietenkään ollut."

− Ei se mitään kivaa tietenkään ollut. Ei päässyt pelaamaan, eikä jäälle ihan heti alkuun päässyt. Aika rauhallisesti piti edetä tämän kanssa, mutta ei sille oikein mitään voinut. Välillä tuollaisia sattuu, Heiskanen kertoi.

Heiskanen ehti jäällä olemaan ennen ensimmäistä ottelua joukkueen kanssa muutamia kertoja. Mies on omien sanojensa mukaan hyvässä kunnossa, eikä minkäänlaisia oireita ole enää ilmaantunut.

− Olen ollut sunnilleen pari viikkoa jäällä. Yksikseen, pari kertaa joukkueen kanssa ja A-nuorten kannsa olen vetänyt jäitä, hän avasi.

Harjoitusleiri meni sivu suun

Heiskanen varattiin menneenä kesänä NHL-varaustilaisuudessa vuorolla kolme Dallas Starsin organisaatioon. Nuori mies keskittyikin kesäharjoittelussaan saamaan koko kroppaansa lisää voimaa tulevaa harjoitusleiriä silmällä pitäen.

18-vuotiaan puolustajan oli tarkoitus osallistua harjoitusleirille tänä syksynä, mutta tilaisuus mureni aivotärähdykseen. Ohi mennyt harjoitusleiri luonnollisesti harmitti.

− Kyllähän se tietenkin vähän harmittaa, kun ei sinne päässyt. Tottakai olisin halunnut päästä näyttämään sinne ja kokeilemaan, että minkälaista siellä on. Mutta ei voi mitään, tuollainen nyt vain sattui, Heiskanen harmitteli.

Starsin organisaatiossa on suuret odotukset Heiskasta kohtaan. Heiskasen luistelu on sulavaa ja latse pysyy kiekollisena koko ajan ylhäällä. Hän ei syötä kiekkoa joukkuetoverilleen hankalaan paikkaan.

Hyvän peliälyn myötä hän osaa myös rytmittää peliä kiekollisena ja ottaa taklaukset oikein vastaan.

Starsin organisaatiossa Heiskaselle onkin piirretty tulevaisuutta varten iso ruutu. Heiskasen tavoitteena on ymmärrettävästi päästä ensi kaudella pelaamaan tarunhohtoisessa NHL:ssä. Rapakon takaa tulee joka viikko neuvoja ja ohjeita.

− Ja kysellään ihan fiiliksiä, että minkälaista on ja miten menee. Eli ihan perusjuttua, Heiskanen kertoi.

Heiskanen on kiekollisesti taitava.

HIFK:n alkukausi

HIFK:n alkukausi on ollut hankala ja loukkaantumisten sävyttämä. Heiskasen paluu oli siis erittäinen tervetullut asia "Nordiksella".

HIFK:lla on ollut ongelmia alkukaudesta hyökkäyspelaamisen ja avauspelaamisen kanssa. Tähän kiekollisesti lahjakas ja kykenevä Heiskanen tuo todella paljon apua.

Alkukaudella helsinkiläisjoukkue on voittanut varsinaisella peliajalla vain kaksi ottelua ja sijaitsee ennen lauantain kamppailua sijalla 12. Heiskanen nostaakin esiin yhden osa-alueen, josta onkin ollut paljon puhetta alkukaudella HIFK:sta.

− Tietysti vähän vaikeata on ollut. Aika lailla joka peliä olemme hallinneet, mutta maalittomuus on vähän vaivannut. Paikkoja on ollut kuitenkin, mutta ei jotenkin kuitenkaan olla saatu sisään, Heiskanen totesi.

HIFK:n alkukautta miettiessään Heiskaselta nousi muutama kehityskohta.

− Maalintekoa pitäisi vain parantaa ja puolustuksessa vähän tiivimmin pitäisi puolustaa, että vastustaja ei saisi niin paljoa maaleja, Heiskanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle