Miklíkiä puolustamaan rynnännyt Kalteva: "Ehkei paikka, mihin haluaisi mennä"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Kalteva on ollut JYPin johtavia puolustajia.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai perjantai-iltana vieraita Helsingistä, kun IFK tuli vieraaksi. Ottelusta muodostui kiihkeä ja tasaväkinen mittelö. JYP oli lopulta parempi luvuin 4-3.

Ottelussa nähtiin tunteita kohahtanut tilanne, kun Joe Finley taklasi rajusti Michel Miklikiä. Miklik jäi jäähän makaamaan ja hänet kannettiin paareilla pois kentältä. Finley sai tilanteesta kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Mikko Kalteva ei nähnyt tilannetta kunnolla, mutta toivoi, että taklaus oli puhdas.

− Se tilanne tuli niin nopeasti, että ei sitä oikein itse ehtinyt katsomaan, että minkä näköinen taklaus lopulta oli. Vaikea sanoa oliko puhdas vai ei, pitää katsoo hidastuksista.

− Toivottavasti oli tuomareilta oikea päätös. Ihan hyvähän se on, ettei aina heti tule mitää isompia seuraamuksia, jos taklaus oli puhdas, mies jatkoi.

Kalteva lähti taklauksen jälkeen Finleyn perään ja herrojen välillä muodostuikin pieni nokkapokka. Kalteva kertoi, että vaikka tilanne ei ollut hänelle tuttu, niin joukkueen puolesta noin pitää vain tehdä.

− Ei ollut ehkä juuri se paikka mihin itse haluaisi mennä, mutta sinne vaan oli mentävä.

Nolan Yonkman kävi hakemassa Finleyn tappeluun sen jälkeen, kun Finley pääsi jäähyltään takaisin kentälle. Kalteva ei halunnut ottaa sen enempää kantaa, että onko kuittitappeluilla paikka jääkiekossa.

− Vaikea tuohon on ottaa kantaa. Jos se on reilua, niin se on reilua, joten ei siinä ole sitten mitään väärää.

Joka kerta tasoihin

JYP onnistui ottelussa tulemaan joka kerta tasoihin, kun vierailijat tekivät johtomaalin. JYP pelasi muutenkin vahvan ottelun, eikä hätkähtänyt vaikka Juhamatti Aaltonen teki hattutempun. JYP pelasi varsin ehjän 60-minuuttisen ja tarjosi kotiyleisölleen viihdyttävän ottelun. 

− Hieno taisteluvoitto. Hieno fiilis, kun yleisö oli hienosti mukana ja oli vähän tunnetta ja rytinää.

Kalteva sanoi, että usko omaan tekemiseen käänsi ottelun lopulta JYPin voitoksi.

− Me uskoimme meidän tekemiseeen ja tiesimme, että pystymme kääntämään tämän pelin voitoksi. Hifkiä vastaan on aina hieno pelata.

Nouseva trendi

JYP on voittanut kahdeksan pelin otannalla seitsemän. Ainoastaan sarjakärki Tappara on ollut vahvempi. Hurrikaanipaitojen suunta on selkeästi ylöspäin ja suora pudotuspelipaikka on enää pisteen päässä. Syitä JYPin nousevaan pelilliseen ilmeeseen ja voittojen kairaamiseen Kalteva mainitsi hyökkäyspelaamisen paranemisen isoksi syyksi tähän.

− Olemme uskoneet meidän hyökkäyspelaamiseen. Olemme saaneet sitä suoraviivaisemmaksi, olemme saaneet maalille menijöitä ja olemme saaneet niitä helppoja räkämaaleja. Emme ole enää joutuneet tekemään kauheasti hommia jokaisen maalin eteen.

− Tietysti meidän erikoistilannepelaaminen on ollut todella hyvällä tasolla koko kauden ajan ja uuden vuoden jälkeenkin.

JYP on onnistunut kaapimaan tiukkoja, maalin otteluita itselleen hyvällä prosentilla viime aikoina. Tähän Kalteva mainitsi joukkueen yhteisen tekemisen ja samalla sivulla olemisen.

− Olemme saaneet narun päästä kiinni ja olemme kaikki yhdessä kiinni siinä köydessä. Sitä kautta olemme raapineet niitä pelejä mitkä kääntyivät alkukaudesta meidän tappioksi meidän voitoksi.

− Hyvä trendi on päällä ja pidetään siitä kiinni, Kalteva päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle