Miettinen ja Saarinen kuin veljekset

LIIGA / Haastattelu
Espoossa kentällä nähtiin toisilleen erittäin tuttu kaksikko, vaikka he eivät olekaan pelanneet samassa joukkueessa missään vaiheessa. Bluesin Camilo Miettinen ja TPS:n Jesse Saarinen ovat tuttuja toisilleen jo vuosien takaa.

Vaikka esimerkiksi Bluesin kausikirjassa Saarista on pidetty Miettisen kummina, näin ei asia tarkalleen ole.

- Itse asiassa vanhempani ovat Camin kummeja, ja se oli itsestään selvää silloin kun hän Suomeen saapui, Saarinen tarkentaa.

- Olemme melkein kuin veljeksiä, toteaa Miettinen.

Pelin tiimellyksessä Miettinen ja Saarinen olivat kentällä samaan aikaan viisi kertaa, ja näistäkin kolme oli sellaisia, missä joukkueet vaihtoivat lennosta ja juuri kun kaksikosta toinen hyppäsi kaukaloon, toinen luisteli sieltä pois. Päätöserässä Miettinen pelasi vain yhden vaihdon, ja osaltaan vähäisiä keskinäisiä vaihtoja selittää sekin, että Saarinen ei juurikaan saa peliaikaa erikoistilanteissa. Miettinenkään ei kuulu Bluesin alivoimamiehitykseen.

Avauserässä Saarinen peitti yhden Miettisen laukauksen ja tilanteen jälkeen pelaajat olivat hetken aikaa jäässä päällekkäin, Miettinen päällimmäisenä. Toisessa erässä Saarinen taklasi Miettistä, joka otti kuitenkin tilanteen hienosti vastaan.

- Kyllä se antaa hieman ekstratsemppiä, kun on tuttu kaveri vastassa. Haluan voittaa väännöissä erityisesti hänet. Mutta ei siinä hirveästi ehdi katselemaan, kuka siellä on vastassa, arvioi Saarinen.

Reilu vuosi sitten Miettinen pelasi ensimmäisen ottelunsa juuri TPS:ää vastaan. Ensimmäisessä vaihdossa vastassa oli muun muassa Saarinen.

- Jesse taisi olla ensimmäinen, jolle ilmoitin pääseväni pelaamaan, kun kuulin siitä edellisenä iltana, muistelee Miettinen liigauransa alkua.

Molemmat pelaajat tunnistaa myös samasta pelinumerosta. Se ei ole lainkaan sattumaa, sillä kaksikosta SM-liigaan myöhemmin tullut Miettinen halusi pelinumerokseen 52, aivan kuten Saarisella.

- Minun kohdallani siihen ei liity mitään tarinaa. Pelasin numerolla 22 ja se oli Ranskassa varattu, jolloin otin nykyisen numeroni käyttöön, kertoo Saarinen, joka on käyttänyt numeroa myös TuTossa ja Ässissä.

Molemmat ovat pelanneet myös rullakiekkoa. Saarinen saavutti MM-hopeaa vuonna 2002 ja kultaa seuraavana vuonna, Miettisellä on hopeaa viime vuodelta

- Ehkä yhden pelin olemme pelanneet vastakkain siinä, toteaa Miettinen.

- On pitänyt säästää paikkoja kesäisin, joten en ole muutamaan vuoteen pelannut. Mieli tekisi kyllä takaisin, ei sitä tietä vaikka jatkossa olisimme yhdessä pelaamassa rullakiekkoa, lopettaa Saarinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle