Markus Kankaanperä HIFK:n noususta: "Tämä oli hyvää oppimisprosessia"

LIIGA / Haastattelu
Paluu vanhaan kotihalliin oli Kankaanperälle mieluisa.
Tiistai-iltana HIFK:n kotiyleisön eteen helsinkiläisjoukkueen paidassa luisteli tuttu mies. Markus Kankaanperä palasi tuttuun halliin ja oli paluustaan mielissään ottelun jälkeen.

HIFK:n ja Sportin välinen ottelu oli kaksi erää varsin tasaista puurtamista. Vaasalaisjoukkue meni johtoon toisen erän puolivälissä Tomi Körkön osumalla. HIFK ei saanut oikein otetta omasta hyökkäyspelaamisesta kahteen erään.

− Ehkä kaksi erää hakkasimme päätämme seinään, mutta löysimme kolmannessa erässä hyvän draivin. Saimme koko ajan painettua pelin sinne päähän ja löysimme keinot voittoon, HIFK:n Markus Kankaanperä mietti.

Kolmannen erän loppuvaiheilla Ville Varakas toikin kotijoukkueen tasoihin. Maalin jälkeen HIFK heräsi lopullisesti. Ennen maaliakin helsinkiläisjoukkue sai luotua painetta Sportin puolustuspäähän, eikä vaasalaisjoukkue saanut omasta pelistään kovin kummoisesti kiinni.

Ottelu meni lopulta jatkoajalle, jonka aikana ratkaisun teki Patrik Carlsson. Näin ollen HIFK otti voiton lukemin 2—1.

Kokonaisuutena HIFK:n Kankaanperä oli varsin tyytyväinen joukkueensa nousuun.

− Löysimme keinot heittää kiekkoa maalille, pääsimme vähän esiin ja varpaille. Näkisin, että kolmannesta erästä saimme paljon työkaluja eteenpäin, 37-vuotias puolustaja mietti.

− Tämä oli hyvää oppimisprosessia, oppii tuntemaan kaverit ja tiedämme, mihin pystymme. Näen sen positiivisena asiana, hän jatkoi.

HIFK tuli kolmannessa erässä jo kertalleen tasoihin ennen varsinaista tasoitusmaalia. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty videotarkistuksen jälkeen. Tämä aiheutti paljon porua niin yleisössä kuin HIFK:n pelaajistossakin.

Kankaanperän mukaan hylätty maali antoi lisää vauhtia joukkueen tekemiseen.

− Kyllä ne aina. Seuraava pitää laittaa sillä tavalla, että ei tarvitse katsella videolta, mutta katseltiin seuraavakin videolta, Kankaanperä naurahti.

Paluu tuttuun halliin

Ottelun yksi mielenkiintoisimmista asioista oli Kankaanperän paluu tuttuun halliin. Paluu oli Kankaanperälle mieluisa.

− Oli tutut hajut ja kulmat, joten oli kyllä hieno pelata, hän hehkutti.

Kankaanperän paluun lisäksi mielenkiintoa toi HIFK:n illan vastustaja. Kankaanperä kun palasi HIFK-nuttuun juurikin vaasalaisjoukkueesta, jossa toimi kapteeninakin.

HIFK:n ottelun alku vähän himmensi tunnelmaa, mutta kolmannessa erässä ehti jo nauttia tunnelmasta vanhaa seuraa vastaan.

− Joukkueena oli hirveän vaikea lähtö ja pelasimme vähän huonosti. Viimeinen erä oli jo hieno pelata, pääsi nauttimaan pelistä ja katselemaan maisemiakin, Kankaanperä totesi.

Kuittiakin tuli vanhoilta joukkuekavereilta.

− Kyllä sieltä välillä tuli, mutta se kuuluu pelin henkeen puolin ja toisin, Kankaanperä heitti.

− Se oli hyvähenkistä. Arvostus on puolin ja toisin.

HIFK:ssa on ollut hieman turbulenssia maanantaista lähtien, kun joukkueen maalivahti ja osaomistaja Niklas Bäckström avautui seuran urheilujohtamisesta ja entisestä urheilujohtaja Tom Nybondaksesta

Kankaaperän mukaan maanantainen kohu ei vaikuttanut joukkueen tekemiseen.

− Peli on peliä, enkä näe, että se millään lailla vaikuttaa mitenkään, hän päätti.