Markkanen: "Viimeiset minuutit joutui tekemään töitä, että mieli pysyi kasassa"

LIIGA / Haastattelu
Markkanen pelasi uransa viimeisen runkosarjaottelun lähes täyden kotiyleisön edessä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Perjantain ottelu oli sarjasijoitusten kannalta merkityksetön, mutta ottelussa tärkeintä olikin uransa tähän kauteen lopettavan Jussi Markkasen juhlistaminen.

Ottelu päättyi Jukurien jatkoaikavoittoon, kun Jesper Piitulainen ohitti Jussi Markkasen rannelaukauksella, kun jatkoaika oli juuri ylittänyt puolivälin.

− Tietysti olisi toivonut hienompaa loppua. Haluan sanoa kiitoksen kaikesta, ei pelkästään tästä pelistä vaan kaikista vuosista, Markkanen puhui yleisölle pelin jälkeen.

− Ehkä se pitikin mennä niin, että ne tekevät maalin, jotka jatkavat uraansa. Piitulainen on kuitenkin hyvä ystävä, Markkanen viittaa SaiPassa kaudella 2013-14 hänen joukkuetoverinaan pelanneeseen Jukurien hyökkääjään.

Varsinaisella peliajalla vain Turo Asplund onnistui yllättämään Markkasen. Sama mies laukoi pelin loppuvaiheissa maalirautoihin, kun SaiPa pelasi neljä minuuttia vajaalla David Goodwinin korkeasta mailasta saaman rangaistuksen takia. Viimeiseen torjuntaan Markkanen joutui venymään vain kymmenen sekuntia ennen summeria, kun Joonas Kalliola oli jäänyt yksin maalin eteen.

− Siinä vanha mies joutui venymään, Markkanen totesi varsinaisen peliajan viimeisistä minuuteista.

Markkanen sai tietää pelaamisestaan sen jälkeen, kun SaiPa oli hävinnyt keskiviikkona ja siten oli selvää, että sarjasijoitus tulisi olemaan seitsemäs.

− Tilastojen mukaan taitaa mennä paremmin, kun vähän huilaa ennen peliä, tammikuun alussa Lukkoa vastaan edellisen kerran maalilla ollut Markkanen kommentoi.

− Kun tiesin pääseväni pelaamaan, tiesin, että peli voi olla uran viimeinen. Kun peli alkoi, pystyin kuitenkin keskittymään täysillä siihen. Viimeiset minuutit joutui tekemään töitä, että sai pidettyä mielen kasassa, Markkanen kävi läpi tunnelmiaan pelin aikana.

− Kertoo paljon yhteisöstä, että tunnelma on tällainen vielä pelin jälkeen. En tule koskaan unohtamaan sitä, Markkanen jatkoi.

Markkanen aloitti uransa SaiPan edustusjoukkueessa 1.10.1992, kun tuolloin I-divisioonassa pelannut SaiPa kohtasi Karhu-Kissat. Markkanen pelasi Lappeenrannassa vuoteen 1995 asti, jolloin hän suuntasi Tapparaan pelaamaan SM-liigaa. SaiPan noustua pääsarjaan seuraavana keväänä Markkanen palasi Lappeenrantaan vielä neljäksi kaudeksi ennen kuin lähti pitkälle kierrokselle.

Markkanen palasi SaiPaan kesällä 2013, ja pelasi se jälkeen viitenä kautena. Viime kauden lopulla hän käväisi Sveitsissä entisessä seurassaan EV Zugissa. Neljällä kaudella viidestä SaiPa eteni pudotuspeleihin, jotka olivat vielä ennen hänen paluutaan varsin harvinaisia Lappeenrannassa.

− En tiedä, onko tällaisia tapahtumia täällä järjestetty. Yleisö otti tapahtuman hienosti ja hallikin täynnä, makea juttu.

Työt eivät välttämättä ole Markkasen osalta tässä, sillä pudotuspelit ovat vielä edessä. Vaikka Frans Tuohimaa onkin ollut lähtökohtaisesti SaiPan ykkösvahti tällä kaudella, voi pudotuspeleissä tapahtua mitä tahansa.

− Ei tunnelma vielä haikea ole, enemmän se iskee sitten, kun kauden viimeinen peli on ohi, Markkanen mietti.

− Ei varmaankaan kauden päättyessä tällaisia tapahtumia hirveästi ole ollut. Omalta uralta muistan enemmän paidan jäädyttämispelejä, jotka ovat olleet hienoja hetkiä.

Myös Markkasen osalta voi odottaa vielä yksiä juhlia, sillä hänenkin osallaan pelinumeron jäädyttämistä voi pitää selviönä. Ensimmäisen erän mainoskatkolla seisomakatsomo nostikin plakaatit, joissa olivat numerot 3, 9, 20 ja 27. Kolme ensinmainittua numeroa roikkuu jo Kisapuiston jäähallin katossa, ja Markkasen numeroa odotetaan sinne seuraavaksi. Tästä johtuen Markkasen numero oli keltaisella mustalla pohjalla, kun muut numerot olivat päinvastaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle