Marjamäki välieräpettymyksen jälkeen: "Nämä ovat ainutkertaisia tilaisuuksia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki kiitteli omiaan taistelusta.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli luonnollisesti pettynyt välierätappioon, muttei laittanut päätä pensaaseen. Ruotsi oli parempi, mutta vielä on suomalaisillakin mitalisauma. Siihen Leijonat päävalmentajan mukaan tarttuu.

Leijonat hävisi lauantaina välierän Ruotsille maalein 4−1. Ruotsin hirmupuolustajat auttoivat joukkuetta ylivoimalla karkaamaan toisen erän aikana tavoittamattomiin. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi ottelua.

− Vastus oli hyvä ja pari kiekkoa jäi matkalle. Heidän ylivoimansakin oli murhaavaa. Lisäksi silmiin pisti aloitusprosenttimme − olikohan 30% luokkaa, äimisteli Marjamäki.

Voitto ei käynyt päävalmentajan mielestä edes kovin lähellä.

− Olisi pitänyt virheetön huippusuoritus saada, että olisimme taistelleet voitosta. Vaikeaa on, kun noin taitavia pelaajia vastaan taistelee.

− Kun katsoo tilastojamme, kuten ylivoimaa ja alivoimaa, olemme jossain yhdennentoista paikkeilla. Hillumme kumminkin neljän joukossa, joten ehkä siinä on yksi parannuskohde huomiselle. Koppi oli täynnä pettyneitä kavereita.

Onnistunut turnaus?

Suomea ei alkusarjan vaikeuksien myötä odotettu mitalipeleihin, mutta niin vain joukkue sinnitteli välieriin. Marjamäki ei suostunut vielä naulaamaan turnausta onnistuneeksi tai epäonnistuneeksi.

− Ei nyt vielä vedetä johtopäätöksiä. Tämä oli viides peli, jossa oli niin sanotusti pakkovoitto. Muut hoidimme, mutta tätä emme enää pystyneet kääntämään. Se oli toisaalta vastustajan hyvyyttä.

Ottelun tuomarilinja herätti ihmetystä illan aikana. Marjamäki otti myös jonkin verran kantaa oikeudenjakajien toimintaan, muttei mennyt vihellysten taakse tappion jälkeen.

− Hyökkäyspäässä oli yritystä ja välillä vastustaja kaatui meidän mailoihin. Oli siellä tilanteita toisinkin päin, mutta niistä ei sitten enää tullutkaan jäähyjä. Välillä lyötiin mailat pois käsistä, ja kun Jesse Puljujärvi nostaa mailaa, niin hän saa jäähyn. Ei siitä sen enempää, jutusteli Marjamäki.

Pääkäskijä löysi myös joukkuepelistä parannuskohteita.

− Hyökkäyspelin ja kiekollisen pelin olisi pitänyt olla parempaa. Toisaalta, kuka tahansa voi mennä tuonne kokeilemaan. Siellä on aika kova taso, heitti Marjamäki.

Lataus kohdilleen ja Venäjää nenään

Ruotsi iski ylivoimillaan todellisia pikamaaleja. Ne näyttivät osittain nakertavan Leijonien selkärankaa.

− En minä tiedä tuliko lannistumista. Totta kai takaisku tuntuu aina pahalta. Kahden maalin takaa-ajoasemassa Ruotsia vastaan, kun tiedät, että kolme pitäisi tehdä − siinä pitäisi olla tehokkuutta maalipaikoista.

Leijonat oli toisen erän aikana purjeessa, eikä hyökkäyspelaamisesta meinannut tulla mitään Marjamäki myönsi vaikeudet avoimesti.

− Se tuli siitä, että meillä katkesi hyökkäykset, emmekä saaneet aloitusvoittoja. Tiesimme pystyvämme parempaan kolmannessa erässä.

Toisella erätauolla joukkueen pukukopissa käytiin ilmeisen tiukka keskustelu peliesityksestä siihen asti. Joukkue yritti kolmannessa erässä parhaansa mukaan parantaa tekemistään. Marjamäen mukaan äänihuuletkin olivat laulaneet tavallista railakkaammin.

− Joskus sitä joutuu korottamaan. Tuolla on kuitenkin ammattilaisia koppi täynnä, joten keskustelimme aika rauhallisesti siitä, ettemme pelanneet sillä tasolla kuin pitäisi.

Suomi kohtaa sunnuntain pronssiottelussa Venäjän. Ottelussa on vuosi toisensa jälkeen kyse latautumisesta ja itsensä kasaamisesta. Päävalmentaja luottaa, että Leijonilta löytyy tarvittava sisu mitalien saamiseksi.

− Uskon, että lataus löytyy. Meillä on paljon johtajuutta ja nuoria pelaajia. Nämä ovat ainutkertaisia tilaisuuksia, joita ei välttämättä tule uralle eteen kuin kerran, päätti Marjamäki.

Juttua muokattu 21.5.2017 klo 10.50: Korjattu alivoimaprosentti aloitusprosentiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle