Makkonen innolla takaisin kaukaloon

LIIGA / Haastattelu
Jussi Makkonen pääsi pitkän odotuksen jälkeen takaisin töihin.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Jussi Makkoselle lauantai-illan HPK-ottelu oli kauden ensimmäinen. Ässäsentteri laitettiin kovaan rakoon, sillä toisella laidalla hyökkäsi Liigan maalipörssin johtaja Sami Lähteenmäki. Aivan nappiin paluu ei mennyt, HPK ryöväsi patapakalta 5−2-voiton.

Ässät sai kesällä raakaa jobinpostia, sillä kakkossentterinä aloittava Jussi Makkonen joutui olemaan pitkään pois. Myöhemmin tuli lisää huonoja uutisia, kun Simon Suoranta joutuu olemaan loukkaantumisen takia pitkään sivussa ja Matti Lambergilla on pelikieltoa vielä kärsimättä.

Mutta lauantaina Ässät sai helpotusta arkeensa, kun turkulaistaustainen Makkonen palasi kokoonpanoon. Makkonen oli poissa jokaisen harjoitusottelunkin, joten illan HPK-ottelu avasi hänen kautensa. Ässien kannalta ottelu oli tukala, ja Makkosella olikin kaksipiippuinen olo.

− Aika kaksipiippuiset fiilikset, häviö tietysti harmittaa, mutta oli hieno päästä tekemään pitkästä aikaa, Makkonen mietti.

Alkukauden huilin ja mietintäajan Makkonen käytti kovaan kuntoutumiseen. Lisäksi hän on seurannut läheltä joukkueen otteita ja pelejä. Myös tsemppaajan rooli tuli tutuksi pelien alkaessa.

− Ei siinä, olen koittanut mahdollisimman hyvin tehdä asioita paluuni eteen. Totta kai olen yrittänyt seurata joukkueen pelejä ja tekemistä. Ja tsemppaamassa olen ollut treeneissä ja peleissä, Kiekko-67:n kasvatti kertoo.

Pelihaluja Makkosella on riittänyt jatkuvasti. Ässien varakapteenin kausi alkoi vasta lauantai-iltana. Makkonen ei ehtinyt pelaamaan edes harjoituspelejä, vamma ilmeni jo ennen niitä. Loukkaantuminen on taputeltu, mutta pelikunnossa on vielä hakemista.

− Odotus oli pitkä. Pelikunnon eteen on vielä tehtävä hommia. Täytyy olla kärsivällinen, ei voi vaatia itseltään liikoja, Makkonen sanoo.

Takaisin askiin hyppääminen ei sujunut Makkoselta eikä muultakaan joukkueelta ruusuisesti. Ässien alivoima takkusi ja HPK iski neljä kertaa ylivoimalla, lopulta niistäen Ässien nenän 2−5. Kolikon kääntöpuoli oli myös Makkosella mielessä.

− Ensimmäisessä erässä otettiin paljon jäähyjä, ja HPK onnistui niiden aikana tehokkaasti. Meillä ei riittänyt tänään, ei otettu eilisestä mukaan tarpeeksi juttuja. Emme pystyneet haastamaan kaveria tarpeeksi, Makkonen ajatteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle