CBJ - TBL 2.00
CHI - OTT 3.30
COL - VGK 4.00
LAK - WSH 5.30
SJS - BOS 5.30

Maansaari ja Lehtinen hakevat paikkaansa oranssipaidoista

LIIGA / Haastattelu
Olli Maansaari ja Oskari Lehtinen HPK:n tiedotustilaisuudessa.
Kuva © Marko Jansson
HPK julkaisi uusia pelaajasopimuksia tuleville kausille perjantai-iltana. Oskari Lehtinen ja Olli Maansaari jakoi ajatuksiaan sopimuksen julkaisun jälkeen.

Jokipojista HPK:n väreihin siirtyvä Oskari Lehtinen nakutti edellisellä kaudella runkosarjassa 44 tehopistettä. Pisteistä puolet koostui syötöistä ja toinen puoli maaliosumista. Laitahyökkääjänä Mestistä edellisen kauden pelannut Lehtinen luettelee vahvuuksiinsa fyysisyyden, tehokkaan laukauksen ja kiekon maaliin laittamisen.

1+1 -vuotisen sopimuksen tehnyt Lehtinen aloittaa tulevan kauden tryoutilla ja ensimmäinen tavoite on päästä osaksi joukkuetta.

− HPK:sta otettiin yhteyttä ja kerroin olevani kiinnostunut pelipaikasta, Lehtinen kommentoi.

Aikaisemminkin Liigaa Porissa pelanneena Lehtinen tietää mitä tulevalla kaudella on odotettavissa.

− Liigassa on tietysti peli hieman enemmän organisoitua, mutta uskon pääseväni hyvin vauhtiin kiinni. Pidetään kuitenkin tryout-pykälä mielessä ja eletään päivä kerrallaan eteenpäin.

− HPK:n peli näytti viime kaudella hyvältä sijoitusta lukuunottamatta. Sijoitusta pitää lähteä nostamaan seuraavalle kaudelle, Lehtinen pohtii.

HPK:n liigajoukkueessa aikaisemminkin näyttäytynyt Olli Maansaari teki 1+1 -vuotisen sopimuksen ja on harjoitellut joukkueen mukana jo parin viikon ajan. Nuori hyökkääjä ei pelaamissaan miesten peleissä jäänyt isompien jalkoihin.

− Olisi luullut että steppi on isompikin, mutta pystyin pelaamaan hyvin omia vahvuuksia käyttäen. Koen olevani varma pelaaja joka ei välttämättä ole näkyvin kentällä, mutta ei sitten kolise omassakaan päässä.

Maansaari on nähnyt vuosien varrella Hämeenlinnan kiekkoilun läheltä ja tietää, ettei HPK:n vakiokokoonpanoon ole helppo tunkeutua.

− Tietysti toivon onnistumisia niissä paikoissa, missä pääsen osaamistani näyttämään. Itseään pitää tietysti koittaa kehittää kokoajan.

− HPK:ssa on moni pelaaja kehittynyt ja päässyt sitä kautta eteenpäin. Kristian Vesalainen ja Oula Palve ovat esimerkiksi ottaneet täällä isoja steppejä.

Maansaari ei edellisellä kaudella harjoitellut juurikaan miesten mukana, kun pelaaja keskittyi lukio-opintoihin.

Lehtisellä on ainoastaan yksi tavoite. Pelata mahdollisimman pitkä ura jääkiekon parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle