Luukkuvahdista Kanadan sankariksi - Kevin Poulin torjui Leijonat kotimatkalle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ben Scrievens näki tähtiä Veli-Matti Savinaisen kolattua hänet. Tämä avasi Poulinille paikan nousta esiin ja sen hän myös teki.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kanadalaismaalivahdin nollapeli olympialaisissa ei todellakaan ole mikään ennen näkemätön asia. Kukaan tuskin olisi uskonut, että sen tulisi esittämään joukkueen kakkosmaalivahti Kevin Poulin hypättyään kaukaloon kesken pelin.

Kanadan matka kohti maan kolmatta peräkkäistä miesten jääkiekon olympiakultaa jatkui vaikeuksista huolimatta Pyeonchangin olympiaturnauksessa.

Joukkueen maalivahdit laittoivat puolivälierässä Leijonia vastaan ovet totaalisen säppiin, jonka jälkeen Kanadalle riitti ottelussa yksi maali voittoon.

Maalivahdit on mainittava monikossa, kun sekä Ben Scrievens että Kevin Poulin nähtiin ottelussa jäällä. Poulin vaihdettiin maalivahtina aloittaneen Scrievensin tilalle tämän loukkaannuttua toisessa erässä.

- Olin valmiina pelaamaan jo ennen kuin tulin sisään. Ei pidä yllättyä, jos näin käy. Se saattaa olla edessä ihan koska vain ja henkisesti pitää olla aina valmiina pelaamaan, Poulin kommentoi ottelun jälkeen.

Vaikeasta lähtökohdasta huolimatta Poulinista kasvoi Kanadan voiton todellinen sankari. Noin 36 minuuttia pelata ehtinyt Poulin tarvitsi nollapeliään varten 15 torjuntaa.

"Sitä vain yrittää torjua kiekon kuin kiekon"

Heti ensimmäinen laukaus oli kuitenkin hankala, kun Petri Kontiola pääsi laukomaan ylivoimalla Eeli Tolvasen poikittaissyötöstä.

- Sitä vain yrittää torjua kiekon kuin kiekon ja pysyä maalin suulla mahdollisimman isona. Varsinkin kun tulee noin kylmiltään sisään, niin ei pidä ylianalysoida tai ylipelata jokaista tilannetta, kertoi Poulin vähätellen tilannetta.

27-vuotias ja tasan 50 NHL-ottelua New York Islandersin paidassa pelannut Poulin oli ottelun jälkeen vaatimattomana, vaikka olikin johdattanut joukkueensa juuri olympiaturnauksen neljän parhaan joukkoon.

Suurimmat kiitokset menivät joukkueen puolustajille.

- Suomi painoi päälle, mutta blokkasimme loistavasti laukauksia. Jos minulta tuli irtokiekko, puolustajat siivosivat sen varmasti. Olemme tehneet niin mielestäni läpi turnauksen eli blokanneet vetoja, pitäneet vastustajan hyökkäykset kulmissa ja olemme olleet vahvoja maalin edustalla.

Aivan täysin vailla pelituntumaa Poulinin ei kamppailuun tarvinnut lähteä, sillä hän pelasi Kanadan alkulohkon päätösottelun Etelä-Koreaa vastaan.

Siihen, oliko ottelusta Etelä-Koreaa vastaan hyötyä Suomea vastaan, Poulin totesi huvittuneena ettei pysty antamaan mitään kommenttia.

Vielä ei ole tietoa mikä on loukkaantuneen Scrievensin pelikunto. Myöskään Poulin ei tiennyt joukkuekaverinsa voinnista eikä ollut nähnyt häntä pelin jälkeen. Poulin kertookin siis varautuvansa pelaamaan myös välierissä, jossa vastaan Kanadalle asettuu Saksa.

- Ei pidä katsoa liikaa eteenpäin. Tähän peliin tullessa meillä oli vain yksi tavoite ja Saksa-otteluun meillä on sitten toinen tavoite. Täytyy vain pysyä keskittyneenä ja pyrkiä etenemään ottelu kerrallaan myös ajatuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle