Lukko-hyökkääjä toivoo Leijonia vastaan parempaa tulosta - "Se on hyvä testi meille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valentin Claireaux kohtaa sunnuntaina itselleen varsin tutun Suomen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Ranskan urakka jääkiekon MM-kisoissa alkoi 7893-päisen villin kotiyleisön edessä niukalla 2−3-tappiolla Norjaa vastaan. Lukossa menneellä liigakaudella kuusi maalia ja yhteensä 20 pistettä iskenyt Valentin Claireaux nautti tunnelmasta.

Ranskassa on pelattu edellisen kerran MM-kiekkoa vuonna 1968 talviolympialaisten yhteydessä. Lukon polkukone Valentin Claireaux oli ottelun jälkeisessä haastattelussa häkeltyneen oloinen, vaikka avausottelu häviöön päättyikin.

− Kotiyleisön edessä pelaaminen oli spesiaalia tietysti, reilut kymmenen minuuttia peliaikaa kellottanut hyökkääjä alleviivasi.

Pelin ratkaisut tapahtuivat ainakin numerollisesti toisen erän alkupuolella, kun Norja iski kaksi maalia. Ranska otti toisessa erässä kakkosia peräti 12 minuutin edestä.

− Meillä oli hyvä alku. Ottelu oli tiukka, meidän olisi pitänyt jättää jäähyt pois, Suomessa neljännen kauden ensi syksynä aloittava hyökkääjä harmitteli.

Kisaisännillä on sunnuntaina tiedossa kova testi. Hallitseva hopeamitalisti Suomi on Claireaux'n mukaan täynnä tähtiä laajalla rintamalla.

− Suomalaiset ovat hyviä pelaajia kiekon kanssa ja hyviä luistelijoita. Hyökkääjät, puolustajat ja maalivahdit ovat hyviä. Se on hyvä testi meille, toivon meille parempaa tulosta, Lukko-hyökkääjä tuumi samalla viitaten Norja-pelin loppunumeroihin.

Liigassa ja Mestiksessä yhteensä 149 ottelua pelannut Claireaux tietää suomalaisia pelaajia, muttei anna sen vaikuttaa tekemiseen.

− Tiedän jotain Suomen pelaajia Liigasta, mutta en ajattele sitä, vaan keskityn pelaamiseen, sympaattinen ranskalaispeluri summasi pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle