Lopun vaikeudet eivät kaataneet - Hännikäinen ratkaisi lupauksia antaneen ottelun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Markus Hännikäinen väänsi Norjan kumoon.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Jälleen lopussa hukattu johtoasema sekä lopun jäähyt eivät kaataneet Suomea lauantaina jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa Norjaa vastaan. Sitkeä leijonalauma taisteli elintärkeän 3−2-jatkoaikavoiton pelattuaan yhden kisojen parhaimmista koitoksistaan.

Lauantaina jäällä oli selvästi parempi Suomi, kuin kertaakaan aiemmin kisoissa. Etenkin toinen erä oli Leijonien hallintaa, sillä Norjan kontrolloidut hyökkäykset jäivät vähiin samalla kun Suomi itse loi lukuisia hyviä paineita Lars Haugenin maalille.

− Yhtenäisesti käydään asiat läpi ja tästä otetaan hyvät asiat mukaan. Toinen erä oli erittäin hyvää jääkiekkoa. Näen, että tämä oli parempi peli kuin edellinen, ratkaisevan 3−2-maalin iskenyt Markus Hännikäinen iloitsi.

Kisojen toisen maalinsa iskenyt hyökkääjä ratkaisi ottelun jatkoajalla polkemalla läpi suoraan jäähyaitiosta.

− Jätkät taistelivat hyvin alivoimaa ja tappoivat sen. Se oli tärkeintä. Sitten (Mika) Pyörälä laittoi loistavan pystysyötön suoraan lapaan ja tein maalin, Hännikäinen kertasi Suomen jopa kirkkaasti parhaimman ottelun ratkaisua.

Columbus Blue Jacketsin laituri muistuttaa, että elintärkeästä voitosta ja isoista pisteistä huolimatta Suomella oli ottelussa myös heikommat hetkensä.

− Jänne pitää kestää 60 minuuttia. Oli tärkeä voitto meille, mutta totta kai kismittää, että menetettiin johto. En lähde valehtelemaan tästä asiasta, suomalaissankari päätti.

Pelien loput ovat olleet Suomelle aiemminkin hankalia, sillä Tšekkiä vastaan Leijonat menetti päätöserässä peräti kolmen maalin johtoaseman.

» Lähetä palautetta toimitukselle