HPK - KÄR
CAR - WSH 2.00
DAL - NSH 3.30

Liigauran maalihanat aukaissut Nikkanen: "Osoitettiin, että pystytään taistelemaan ketä vastaan vain"

LIIGA / Haastattelu
Onnistuminen avauspelissä maistui Nikkaselle.
Kuva © Tero Liikanen
Jukurit kärsi tiukan jatkoaikatappion HIFK:ta vastaan, vaikka johtikin ottelua useampaan otteeseen. Kamppailussa liigadebyyttinsä teki mikkeliläisryhmän 17-vuotias Henri Nikkanen, joka iski myös ottelussa uransa avausmaalin.

Jukurit johti ottelua vielä päätöserään lähdettäessä 4-3, mutta HIFK tuli päätöserässä tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla 5-4. Tappio luonnollisesti harmitti myös Jukureiden Henri Nikkasta, mutta hän näki suorituksen kuitenkin onnistuneena.

− Sinällään harmittava tappio, että se voittokin olisi ollut täysin mahdollista napata. Hyvä peli joukkueelta kuitenkin ja osoitettiin, että pystytään taistelemaan ihan ketä vastaan vain, Nikkanen summasi.

Nikkaselle HIFK-kamppailu oli uran ensimmäinen liigaottelu. Harjoitusotteluissa jo Jukureiden paidassa pelannut hyökkääjä myönsi, että ensimmäisen sarjapelin alla oli jännitystä ilmassa.

− Tietysti sellainen sopivan mukava jännitys on aina ennen peliä, mutta se kuuluu asiaan. Silloin pystyy lataamaan itsensä täysillä siihen peliin.

Nuorukainen esiintyi ottelussa mikkeliläisten nelosketjussa Janne Ritamäen ja Joonas Kalliolan kanssa. Kolmikko pelasi yhdessä hyvin ja Nikkanen merkkautti ensimmäisen liigamaalinsakin, kun hän ohjasi toisessa erässä joukkueensa 3-2-johtoon.

− Alussa oli vähän kankeutta, mutta siitä se lähti pikkuhiljaa paremmin ja paremmin kulkemaan. Pystyn tuosta kuitenkin vielä tosi paljon parantamaan. Hyvä startti kuitenkin itseltä, hyökkääjä kuvaili.

− Totta kai se on mukava saada heti maalihanat auki. Se on kuitenkin aina semmoinen asia, mikä vapauttaa pelaamista.

Nikkanen on Jukureiden oma kasvatti, mutta hän kiekkoili viimeiset kolme kautta JYPin juniorijoukkueissa. Täksi kaudeksi 17-vuotias keskushyökkääjä palasi kotikaupunkiin liigapelien perässä. Nikkaselle miesten pelit ovat maistuneet ja hän on kokenut jo kesän aikana menneensä eteenpäin.

− Siinä kun pääsee rytmiin mukaan ja antaa vain mennä joka tilanteessa, niin ei sitä sillä tavalla ajattele. Hyvältä nämä pelit ovat tuntuneet.

− Tässä alkukaudestakin on ehtinyt tapahtumaan jo paljon asioita. Se tietysti ottaa aikansa, että saa oman pelin rullaamaan hyvin. Olen parantanut jo paljon ensimmäisistä harjoituspeleistä ja uskon pystyväni parantamaan suorituksiani edelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle