Lepaus palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana: "Ensimmäinen mestaruus, eikä varmasti viimeinen"

MESTIS / Haastattelu
Teemu Lepauksen kausi oli täynnä onnistumisia.

SaPKo hallitsi Mestiksen runkosarjaa ylivoimaiseen tyyliin, ja myös pudotuspelin pässipaidat lopulta marssivat tyrmäävään mestaruuteen. Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Teemu Lepauksen mukaan kultamitali oli ansaittu.

— Loistavat tunnelmat tietysti. Ansaittu mestaruus, pudotuspeleissä 12 voittoa 12:sta, ei jätä paljoa selittelyille varaa. Hieno kausi huipentui.

Runkosarjan savonlinnalaiset voittivat 16 pisteen marginaalilla, eivätkä taipuneet ratkaisupeleissä tappioon kertaakaan. SaPKo ei kuitenkaan lähtenyt sarjaan suurimpana ennakkosuosikkin

— Jokainen pelaaja kehittyi kauden aikana. Ei ollut ehkä nimekkäin joukkue kauden alkaessa, mutta jokainen oli halukas menemään eteenpäin, paljon onnistumisia tuli laajalla rintamalla ykköskentästä neloskenttään ja koko ajan menimme joukkueena eteenpäin.

Kenties Mestis-kauden puhutuimmat kaksikon muodostivat Lepaus ja Jonatan Tanus. Hyökkääjät takoivat tuhoa samassa ketjussa läpi kauden. Runkosarjan pistepörssin voitti Tanus, pudotuspeleissä oli Lepauksen vuoro.

— Tanus on minulle hyvä ystävä, kämppis ja mentori. Olemme tunteneet pitkään, kahdeksan vuotta jo. Yhteispeli on rullakiekossa toiminut ja jääkiekossa. Kyllä me kesällä lähdemme rullakiekon puolella Pahalammelle voittamaan mestaruutta, Lepaus velmuili.

Päättynyt finaalisarja oli lopulta SaPKon näytöstä. Viimeinen finaali oli kuitenkin kauden huipennuksen arvoista vääntöä, kun Tanus sinetöi voiton vasta jatkoerässä. Muutenkin peli oli todella fyysistä ja tiukkaa vääntöä.

— Kiekko-Vantaa oli varmastikin paras näistä kevään vastustajista, laittoi meidät tiukimmille. Löysimme vahvuudet, saimme oikeastaan kaikkiin peleihin avausmaalin ja se auttoi meitä joukkueena, avasi lukkoja. Voitimme 4-0 puolivälierät ja välierät, siinä tuli vähän taukoa, joka ehkä vähän hidasti joukkueena.

— Näissä neljässä pelissä paremmuus tulee kuitenkin esille, ja me olimme mielestäni parempi ja laadukkaampi joukkue.

Savonlinnan kaupungille ja koko seudulle mestaruuskevät oli valtaisa piristysruiske. Jääkiekko ja SaPKo olivat kuumin puheenaihe toreilla, ja Talvisalon jäähalli oli ääriään myöten täynnä.

— Ensimmäinen mestaruus SaPKolle, eikä varmasti viimeinen. Koko ajan on nouseva trendi Savonlinnassa. Tämä oli itselleni toinen kausi Savonlinnassa, ja huomasin selkeän eron ensimmäiseen. Loistavat fanit ja loistavat puitteet Savonlinnassa, pelkästään hyvää sanottavaa seurasta, Lepaus kehui.

Alkaneista mestaruusjuhlista hyökkääjä oli vielä vähäsanainen, mutta heitti pallon finaalisarjassa ainoastaan kaksi maalia päästäneelle maalivahti Juhana Aholle.

— Luulen että "Johnny" Aho laulaa jonkun värssyn kopissa, lähdetään siitä liikkeelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle