Lempäälän takalinjojen kokenut mies

MESTIS / Haastattelu
Toni Niemi pitää LeKissä järjestystä yllä myös tulevalla kaudella.
Kuva © Timo Savela
Puolustaja Toni Niemi edustaa LeKi-puolustuksen kokenutta kaartia. Miehellä on vyöllään jo yli 240 Liiga- ja yli 190 Mestis-ottelua. Niemi edustanut lempääläläisiä jo kahdella kaudella, ja häneltä odotetaankin roolin ottoa tälläkin kaudella.

LeKi-puolustuksen tukipilari Toni Niemi lähtee hyvillä mielin tulevaan kauteen. Sarja-avaus Peliittoja vastaan käydään ensi keskiviikkona.

- Kesä on mennyt hyvin, eikä minulla ole ollut loukkaantumisia, iloitsee Niemi.

Niemi pääsi viime kaudella pelaamaan myös Liigaa 12 ottelun verran kasvattajaseurassaan Ilveksessä. Toiveita on olemassa myös siitä, että vastaava temppu onnistuisi jatkossakin.

- Liigakiekkoilu on hyvin erilaista Mestikseen verrattuna. Kunhan vain itse pelaan tarpeeksi hyvin, niin mahdollisuuksia voi aueta.

Luottamusta omaan joukkueeseen löytyy

Niemi kertoo, että LeKi pyrkii pelaamaan nimenomaan joukkueena hyvin.

- Kilpailukykymme on kohdillaan, ja olemme valmiina haastamaan muita joukkueita. Ja silloin, kun pudotuspelit alkavat, se on aivan oma maailmansa. Oma kokoonpanomme on laadukas ja Liigasta saamme laadukkaita lainamiehiä kauden aikana. He näyttävät meille myös esimerkkiä.

Toni Niemellä on reilusti liigakokemusta.
Toni Niemellä on reilusti liigakokemusta.
Kuva © Timo Savela

- Uudet pelaajamme ovat laadukkaita ja varsinkin uudet maalivahtimme ovat hyviä. Joukossa on myös hyviä ja nälkäisiä nuoria pelaajia, hehkuttaa Niemi.

Uudesta päävalmentajasta Jarkko Gladista Niemellä on paljon hyvää sanottavaa.

- Hänellä on hyvä ja vaativa vaatimustaso ja tekemisen taso. Me pelaajatkin vaadimme enemmän itseltämme ja olemme treenanneet kovaa. Toivottavasti se siirtyy näkymään kaudenkin aikana.

Johtajuutta kentällä ja pukukopissa

Niemi kuuluu LeKissä joukkueen kokeneempaan osastoon ja hän pyrkiikin omalla tekemisellään ja esimerkillään tuomaan johtajuutta joukkueeseen.

- Yritän neuvoa muita pelaajia, varsinkin nuorempia, kentällä pelien aikana. Se on sitä tärkeintä johtajuutta. Pukukopissa meillä on muitakin hyviä johtavia pelaajia.

- Meidän kokeneempien pitää voida näyttää esimerkkiä muille. Kun saamme puolustuksen toimimaan, niin se auttaa kaikessa muussakin toiminnassa. Toivon, että neuvoistani on hyötyä muille, Niemi summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle