Leijonia tai ei, kisatunnelma houkuttaa suomalaiskannattajia: "Tämä voittaa kotiolot"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomalaisfanit viihtyvät myös Kööpenhaminassa.
Kuva © Jere Korkalainen
Leijonat ei ole kaikille kisaturisteille elinehto. Tanskan MM-kisoissa asiaan ovat vaikuttaneet myös asumisjärjestelyiden vajaavaisuudet Herningissä, mutta sitä korvataan tunnelmalla Kööpenhaminassa.

Suomalaisfanien päähuomio tämän vuoden jääkiekon MM-kisojen alkulohkossa on Herningissä, jossa Leijonat hakee asetelmiaan pudotuspeleihin. Jääkiekkokarnevaali on houkutellut runsaasti suomalaisia pikkukaupunkiin tutkimaan paikallista kulttuuria.

Osa suomalaisista on ottanut suunnakseen kuitenkin myös Kööpenhaminan. Casper Alm ystävineen on ottanut suunnakseen kisojen A-lohkon. Syy on yksinkertainen.

− Herningissä ei yksinkertaisesti ollut tarjolla hotellia taikka muita yöpymisvaihtoehtoa. Ainoa vaihtoehto oli telttamajoitus, joka ei kiinnostanut, Alm kertoo.

− Jatkossa saa toivoa, että IIHF valvoisi tarkemmin kisäjärjestäjien mahdollisuuksia majoitukseen.

Vaikkei paikan päälle Leijonien peliin olekaan pääsyä, ottelut ovat prioriteettilistalla korkealla. Joukkio tutkaili mahdollisuutta käydä Herningissä katsomassa pelejä majoituksen ollessa Kööpenhaminassa, mutta kulkeminen kaupunkien välillä kävi haastavaksi.

− Kööpenhaminan peleihinkään ei ole lippuja. Ruotsin pelit olisivat kiinnostaneet, mutta ne osuvat usein samaan aikaan Suomen pelien kanssa, Alm miettii.

− Hieman harmittaa, ettei Suomen peleihin ole pääsyä. Tunnelma paikan päällä on kuitenkin niin erilainen.

Myös hintatasoissa majoituksen suhteen on ollut rajuja eroja. Esimerkiksi kisojen alla Herningissa hotellimajoitusta kolmeksi yöksi tarjottiin yli 1000€ hintaan. Suurempana kaupunkina Kööpenhaminassa majoitustarjonta on laajempaa, mikä takaa myös matalemman hintatason.

Suuren suosion saavuttanut asunnon vuokraaminen Airbnb:n kautta oli myös tämän kolmikon valinta. Kahdeksan yön majoitus tätä kautta tuli halvemmaksi kuin kolmen yön hotellitarjous Herningistä kisojen alla.

Vuodesta 2009 saakka kisoja kiertänyt porukka on ihastunut ennenkaikkea kisojen tunnelmaan, joka on vuodesta toiseen mukaansatempaava.

− Kaikkien maiden kannustajien kanssa on sanoinkuvaamattoman hienoa viettää aikaa. Samalla tulee nähtyä ja tutustuttua moneen eri kaupunkiin ja kulttuuriin, Alm sanelee.

Areenan fanialueeseen tutustunut Alm kiittelee tunnelmaa areenan välittömässä läheisyydessä.

− Areenalla on tietenkin hyvä fiilis. Hyvää ruokaa ja olutta on tarjolla, sekä mahdollisuus nähdä otteluita paikallisissa pubeissa, joten kotiolot tämä aina voittaa.

Myös Alm mainitsee kaupungilla vaisuksi jääneen kisatunnelman. Kisat näkyvät katukuvassa melko heikosti, eikä mainontaan ole juurikaan panostettu. Kisojen näkyvyydestä ja kuuluvuudesta vastaavatkin muiden maiden kannattajat pelipaitoineen ja kannatushuutoineen.

» Lähetä palautetta toimitukselle