Leijonat tulee kohtaamaan haasteita vuorenvarmasti − "Silloin toisestakaan on hankala saada parasta irti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teräväinen on MM-jäillä pitämässä hauskaa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien superketjun laituri Teuvo Teräväinen haluaa pitää kiinni positiivisesta pilkkeestä ja vaistomaisesta pelaamisesta. Carolina Hurricanes -kaksikon tekemistä Teräväinen luonnehtii varsin symbioottiseksi.

Carolina Hurricanesin tuhokaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ovat tehneet miesten MM-turnauksessa rajua jälkeä. Teräväinen taustoittaa, miksi duetto on soinut niin korkeassa duurissa nyt kolmen ottelun ajan.

− Olemme Sepen kanssa olleet pari vuotta aika samassa veneessä. Olemme pelanneet yhdessä hyvin, ja jos toiselle tulee huono peli, niin silloin toisestakaan on hankala saada parasta irti.

Myös Leijonilla on edessään − ellei suoranaisia vaikeuksia, niin ainakin aivan eri luokan koetinkiviä, kun alkusarja kääntyy loppua kohti.

− Jossain kohtaa tulee niitä hetkiä, kun on vaikeampaa. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan joukkueet ovat kovia testejä. Nyt tuntuu, että pelimme on hyvällä mallilla ja menee koko ajan eteenpäin. Sen olisi tarkoitus olla turnauksen lopussa parhaimmillaan.

Ahon ja Veli-Matti Savinaisen kanssa peli on rullannut uskomattomalla tavalla. Tehoilu johtuu Teräväisen mukaan yhteisestä ilmapiirin luonnista.

− Koetetaan pitää se hyvä ja rento fiilis, minkä olemme onnistuneet luomaan yhdessä. Ei auta kuin jatkaa samalla tavalla.

Suoranaisia parannusehdotuksia 23-vuotias hyökkääjä ei löytänyt, mutta tähän mennessä hyvin hoidetuista pelillisistä kuvioista on pidettävä hyvä huoli.

− Olemme tehneet hyvin niitä asioita, joita olemme viisikkoina ja joukkueena sopineet. Koetamme ottaa hyviä asioita mukaan, vaikka virheitäkin tulee joka pelissä − ei saa tarttua niihin, vaan pitää oppia, tiesi Teräväinen.

Ilon kautta turnausta läpi käyvä joukkue aikoo jatkaa valitsemallaan tiellä, vaikka juoni tihenee ja hermokin saattaa kiristyä, kun pelit kovenevat.

− Nyt on mennyt todella hyvin kiekko sisään, ja meillä on sellainen hauska ote siinä, että teemme kaikki hommia pilke silmäkulmassa. Saamme luotua kiekonriistojen kautta paljon paikkoja, Teräväinen tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle