Leijonat joutuu jälleen fyysiseen testiin − Manninen: "Täytyy olla vahvempi kuin vastustaja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Manninen haluaa ketjunsa parantavan aloituksia. Hän on keskushyökkääjänä niistä päävastuusa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien pienikokoinen hyökkääjä Sakari Manninen odottaa illan Saksa-kamppailusta kovaa fyysistä mittelöä, ja peräänkuuluttaa oman ketjun peliinsä tiettyjen asioiden parantumista. Vain vuorokausi aiemmin tullut iso voitto Kanadasta on jo jätetty taka-alalle.

Leijonat nappasi lauantain iltapelissä makean 5−1-voiton Kanadasta. Pitkäksi aikaa joukkue ei kuitenkaan voi jäädä laakereille lepäilemään, sillä seuraava haaste odottaa jo vuorokauden kuluttua.

Kolmosketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen sai omien sanojensa mukaan hyvin unta tunteikkaan voiton jälkeen.

−Totta kai, kun pelit pelataan myöhään, niin koneet käyvät kierroksilla. Ei siinä mitään erikoista ole. Eilen jo nollasimme Kanada-voiton. Pelejä tulee niin nopeasti eteen, että täytyy pystyä siirtämään ajatukset seuraavaan − tuloksesta huolimatta.

Kanada marssitti askiin maailmantähtiä Connor McDaviidista Aaron Ekbladiin. 170-senttinen Manninen luonnehti iltapuhdetta seuraavasti:

− Se oli kova kamppailu- ja luistelupeli. Kentän kovaan vauhtiin on pystyttävä vastaamaan. Työnteko palkitsee aina lopulta.

Sunnuntai-illan kamppailussa vastaan asettuu Leon Draisaitlin tähdittämä Saksa. SHL:ssä pelanneen hyökkääjän mielestä Leijonat kohtaa hyvin samantyyppisen vastustajan kuin mille joukkue hävisi aiemmin alkusarjassa.

− Tästä tulee varmasti samantyyppinen peli kuin Tanskaa vastaan. Saksa on kova kamppailujoukkue, jossa on maalinedustoilla vahvoja, isoja äijiä. Täytyy olla vahvempi kuin vastustaja.

Manninen on kipparoinut MM-turnauksessa Leijonien kolmosvitjaa, jonka laidoilla ovat vimeksi pörränneet Eeli Tolvanen ja Pekka Jormakka. Sama trio on kasassa myös saksalaisia vastaan.

− Ketjumme pelissä on parannettavaa. Pieniä asioita, kuten aloituksia. Niitä on henkilökohtaisesti sellainen juttu, missä on oltava parempi, vaikka ne uusi juttu minulle ovatkin. Toisaalta se on myös koko kentällisen homma. Olemme pieniä ja nopeita väkkäröitä, joten eiköhän se sieltä tule, Manninen pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle