Leijonapuolustaja Lepistö Jokereista: "On se mielessä käynyt"

KHL / Haastattelu
Sami Lepistö on tuttu näky myös Leijonien väreissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit kohtaa neljän ottelun vieraskiertueensa ensimmäisessä ottelussa Avtomobilist Jekaterinburgin, jonka tehokkain puolustaja on Sami Lepistö. Sotšin EHT-ryhmäänkin valittu puolustaja odottaa jo innolla kasvattajaseuransa kohtaamista.

Läntisen konferenssin ja koko KHL:n kolmannella sijalla majaileva Jokerit lähti maanantaina neljän ottelun vieraskiertueelle. Kiertueen ensimmäisessä ottelussa tiistaina Jokerit saa vastaansa ailahtelevasti esiintyneen, mutta kotonaan vahvan Avtomobilist Jekaterinburgin.

Joukkueen tehokkain puolustaja on kolmatta kauttaan KHL:ssä pelaava 30-vuotias Sami Lepistö. Jatkoaika tavoitti tällä kaudella kolme maalia ja 13 tehopistettä merkkauttaneen Lepistön maanantai-iltana. Miten menee, Sami?

− Juuri tulin himaan illalliselta, käytiin pihvit syömässä. Jokerit-peliä tässä jo odotellaan.

Lepistö on edustanut Jokereita sekä junioreissa että SM-liigassa. Siteet seuraan ovat vahvoja myös perhesuhteiden kautta. Myös Lepistön isä pelasi aikanaan Jokereissa ja kummisetä Jari Kurri häärii seuran johtoportaasa. Toista kauttaan Jekaterinburgissa luutiva puolustaja kohtaa kasvattajaseuransa ensimmäistä kertaa elämässään vastustajan paidassa.

− Kaikin puolin kiva päivä huomenna, en ole ikinä pelannut Jokereita vastaan. Oli tarkoitus tavata jokerijätkiä tänään, mutta he tulevat tänne vasta myöhemmin illalla, että ei oikein ehdi treffaamaan. Olisi ollut kiva mennä yhdessä syömään, mutta näin tällä kertaa, Lepistö kertoili suomalaisvieraiden tiukasta aikataulusta.

Keskimäärin 20 minuuttia per ottelu KHL:ssä kellottava Lepistö on mukana myös maanantaina julkaistussa maajoukkueessa, joka matkaa joulun alla viime talven olympianäyttämölle Sotšin EHT-turnaukseen.

− Helsingin turnaus meni ohi omien pelien takia. Kiva päästä mukaan. Uuteen valmennusporukkaan tutustuminen on kiinnostava juttu. Samalla pääsee pelaamaan hyvien jätkien kanssa ja puhumaan suomeakin, Lepistö listailee valinnan hyviä puolia.

Yllätysvalmis kotijoukkue

Jekaterinburgin KHL-ryhmä on itäisen konferenssin seitsemäntenä, niukasti pudotuspeliviivan yläpuolella. Takana on kolme ottelun vierasreissu, jonka saldoksi jäi vain yksi voitto Neftehimik Nižnekamskista.

− Oli vähän huono reissu. Yhtä ottelua jouduttiin siirtämäänkin, kun jengissä oli vatsatautia liikkeellä. Onneksi vika matsi voitettiin. Se antaa virtaa tiistain peliin, Lepistö kertoo.

Vaikeasta vierasmatkasta huolimatta joukkue on hyvässä iskussa. Edellisissä kotiotteluissa ovat kaatuneet sekä Avangard Omsk että Salavat Julajev Ufa. Viimeisistä kymmenestä ottelusta on tarttunut matkaan seitsemän voittoa. Koko kauden mittarilla meno on kuitenkin ollut melko epätasaista.

− Esimerkiksi Omsk-ottelussakin oli voitosta huolimatta paljon parantamisen varaa ja monenlaista sähläystä. Aikamoista vuoristorataa on kaikkinensa ollut. Meillä oli vaikea startti kauteen ja otimme monta matsia heti tukkaan, mutta välillä on ollut voittoputkiakin.

− Erityisesti ylivoima meillä on ollut tehotonta. Meidän ketjulla taisi mennä pahimmillaan kymmenenkin matsia ilman yv-tehoja. Se oli aika raskasta. Tässä sarjassa eletään ja kuollaan aika pitkälti ylivoiman tehokkuuden kautta, Lepistö tiivistää joukkueensa haasteet.

KHL:n terävintä ainesta edustava Jokerit on pelannut kurinalaisemmin ja kokoonpanossa on Jekaterinburgia enemmän yksilötaitoa sekä kuuma maalivahti.

− Siinäpä se tiivistettynä. En ole kauhean tarkasti ehtinyt seuraamaan, mutta varmasti pelaavat kuten Erkan valmentamalta joukkueelta voi odottaakin. Katselimme päivällä videoklippejä ja varsinkin heidän ylivoimansa on tehokkaan näköistä. Jokerit on sarjan kärkijengejä. Täytyy pelata huolellisesti ja virheettömästi, jos meinaamme napata voiton.

− Meillä ei ole erityisen nimekäs joukkue. Niistä omista ylivoimista ja maalipaikoista olisi saatava paremmalla prosentilla tehoja, Lepistö lisää.

Joukkueensa kapteenistoon kuuluvan pelimiehen kaksivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen. Nähdäänkö Sami Lepistö ensi kaudella jälleen Helsingissä?

− On se mielessä käynyt, mutta en ole vielä kauheasti sitä miettinyt. Ajatuksen tasolla olisi hieno pelata taas kotona ja jokerinutussa KHL:ää. Pelataan nyt ensin tämä kausi ja katsotaan asiaa sitten, Lepistö kuittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle