Lähes vuoden sairaslomalta takaisin kaukaloon ─ Aaro Löyttymäki etenee päivä kerrallaan

Muut Sarjat / Haastattelu
Löyttymäki (maalinedustalla) pahanteossa vanhaa seuraansa vastaan.
Kuva © Timo Savela
TUTO Hockeyn A-nuorten sotisovassa pelaa tällä kaudella nuorukainen, joka todella nauttii kaikesta saamastaan jääajasta. Aaro Löyttymäellä on tähän hyvä syy. Vuonna 1997 syntynyt raamikas turkulainen nimittäin pelasi tänä syksynä ensimmäiset pelinsä liki vuoteen.

Syksyllä 2016 laitahyökkääjä Aaro Löyttymäki pelasi varsin hyvää kautta kasvattiseuransa TPS:n A-junioreissa. 29 ottelun jälkeen Löyttymäen nimeä ei kuitenkaan enää kokoonpanossa nähty. Viimetalvinen loukkaantuminen vaati lähes vuoden poissaolon, mutta alkaa kuitenkin hiljalleen olla taakse jäänyttä elämää.

─ Yksitoista kuukautta siinä meni. Se ei mitään helppoa puuhaa ole se kuntouttaminen, täytyy tosissaan töitä tehdä. Nyt mennään jo parempaan päin ja kohta ollaan ihan täydessäkin kunnossa, lupailee Löyttymäki.

Tällä kaudella Löyttymäki on pelannut Nuorten SM-liigaa. Niissä ihmetekoja ei vielä ole nähty, mutta siitä huolimatta nuorukainen nauttii peleistä täysin rinnoin.

─ Tosi hyvältä tuntuu päästä taas pelaamaan. Eiköhän se tunnu vielä paremmalta, kunhan pääsen parhaaseen kuntoon.

Päivä kerrallaan kohti ammattilaisuutta

Loukkaantumisen jälkeisessä toipumisessa on aina oma totuttelemisensa, mutta paussin aikana Löyttymäki myös vaihtoi Aurajoen puolelta toiselle. Uusi joukkue on värikkäistä lausunnoistaankin tunnetun Elmo Aittolan käskemä TUTO Hockey. Sarjataso on kuitenkin seurasiirrosta huolimatta vanha tuttu, sillä kupittaalaisnuoret nousivat SM-tasolle viime keväänä.

"KYLLÄ TÄSTÄ VIELÄ HYVÄ TULEE."

─ Tykkään kyllä Elmosta ja hänen pelityylistään ja pidän itseäni sopivana tähän pelityyliin. Meillä on potentiaalinen joukkue tähän sarjaan, vaikka viime ottelut ovatkin olleet huonoja, Löyttymäki toteaa.

Pelaajana Löyttymäki pitää itseään ennen muuta kokonaisvaltaisena. Näyttöpaikkoja hänelle on suotu toisinaan jopa ykkösketjun laidalla.

─ En tiedä, onko TUTO vielä hirveästi saanut minusta, mutta toivotaan, että päästyäni parempaan kuntoon saadaan maaleja ja ylivoima tehokkaammaksi.

Vaikka usko tulevaisuuteen kiekkoilijana lieneekin ollut pakkoloman aikana koetuksella, ei Löyttymäki ole kuitenkaan suostunut luopumaan pitkäaikaisesta unelmastaan.

─ Ammattilaisuus on totta kai aina ollut haaveena, ja sitä kohti joka päivä yritän tehdä töitä. Kuitenkin tämän loukkaantumisen jälkeen mennään päivä ja viikko kerrallaan ja katsotaan, miten tästä pääsee pelikuntoon, puntaroi Löyttymäki realismia äänessään.

TUTOn tie vie kohti alempaa jatkosarjaa. Tästä huolimatta turkulainen malttaa pysyä positiivisena omiensa otteiden suhteen.

─ Uskon kyllä tähän joukkueeseen edelleen. Kaikki tekee sitä samaa työtä, kyllä tästä vielä hyvä tulee, Löyttymäki naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle