Kuznetsovin maalia verrattiin Granlundin ilmaveiviin: "Ei mikään mestariteos"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuznetsov sai jännittää osumaansa videotarkistuksen ajan.
Kuva © Timo Savela
Jevgeni Kuznetsov teki maalin heti MM-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan. Venäläistoimittajat löysivät osumasta yhteneväisyyden Mikael Granlundin ilmaveiviin.

Venäjän ja Sveitsin välisen ottelun toinen maali oli Jevgeni Kuznetsovin käsialaa. Kuznetsov onnistui lyömään maalivahdilta pomppineen kiekon ilmasta maalin yläkulmaan.

Tuomarit kävivät tarkastamassa videolta, oliko osuma tehty korkealla mailalla. Tarkastuksen jälkeen osuma kuitenkin hyväksyttiin.

Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischeriltä kysyttiin valmentajahaastattelussa, olisiko maali pitänyt tuomita korkealla mailalla tehdyksi. Fischer totesi vastauksessaan, että tuomarit toimivat varmasti oikein.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa maalia hehkutettiin, mutta Kuznetsov ei pitänyt sitä mitenkään loistokkaana.

− Ei mitään ihmeellistä. Kiekko pomppi ja minä vain onnistuin iskemään sen maaliin. Ihmettelin hieman, miksi tuomari ei hyväksynyt maalia heti.

− Ollakseni rehellinen, olin hieman huolissani videotarkistuksen aikana.

Seuraavassa kommentissa maalia verrattiin Mikael Granlundin kuuluisaan mestariteokseen, joka Suomessa tunnetaan paremmin ilmaveivinä. Kuznetsov oli asiasta täysin erimieltä.

− Mikä ihmeen mestariteos? Lopeta ajoissa. Granlund teki hienon maalin ja taiteili siinä kiekon maalin takaa yläkulmaan. Minä vain yksinkertaisesti huitaisin kiekon maaliin.

Aikaero ei vaikuttanut Pohjois-Amerikasta saapuneiden vahvistusten pelaamiseen.

− Kaikki on kunnossa. Meidän oli tärkeää päästä nopeasti jäälle ja mukaan turnauksen rytmiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle