HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Kuumasta pelistä syttynyt Junttila: "Jos jotain sanottavaa on, jälkitilanteisiin voi mennä"

LIIGA / Haastattelu
Junttila vastasi 3-3-tasoituksesta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kärpät oli torstaina kolmannen erän alettua kahden maalin tappioasemassa. Oululaiset aloittivat kuitenkin kirin, sillä Lasse Kukkosen kavennus nähtiin heti päätöserän alussa. Tasoitus oli puolestaan Julius Junttilan käsialaa.

Hyökkääjä pääsi irtokiekkoon hyökkäysalueella ja nousi maalille.

− Pääsin nousemaan siitä vasenta kaistaa pitkin ja yritin nostaa rystyllä. Kaverin maila tuli väliin, ja kiekko nousi hyvin etuyläkulmaan, hän kertoi.

Junttilan osuma venytti pelin lopulta jatkoerään, ja Kärpät pääsi tasoittamaan sarjan. 

Kolmanteen erään ei keksitty ihmeitä, mutta pienet viilaukset purivat.

− Puhuimme, että pitää olla rohkeampi. Kaikkien pitää nostaa tekemistä ja olla aktiivisempia. Sitä kautta peli parani, saimme painetta ja ensimmäisen maalin. HIFK alkoi puolustaa enemmän, ja pääsimme hyökkäyspäähän.

Helsingin illassa oli paljon tunnetta, sillä poikapainia nähtiin tämän tästä. Painetta kohdistettiin myös Junttilaan, jonka HIFK-pelurit yrittivät saada hanakasti irti kiekosta.

Oululainen ei asiasta liiemmin hetkahtanut.

− En ajatellut, että paine olisi tullut sen enempää minulle. Kivahan se on, kun on tunnetta. Yleisö syttyy, ja on mukavaa pelata.

Junttilaa ei yleensä nähdä vihellyksen jälkeen jälkipeleissä, mutta torstaina myös kultakypärällä oli asiaa vastustajille.

− Kai se vähän pitää välillä heittää. En ole hirveästi ollut noissa jälkitilanteissa. Jos jotain sanottavaa on, jälkitilanteisiin voi mennä, oululainen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle