Kultakypärä Palve uhkuu itseluottamusta: "Ei tämä ole yllättänyt"

LIIGA / Haastattelu
Palve on ollut HPK:n valopilkku pimeässä syksyssä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Oula Palve on dominoinut Mestiksessä. Nyt hän pyrkii samaan Liigassa ennen kuin ottaa seuraavan askeleen urallaan.

Ensimmäisellä Liiga-kaudellaan Oula Palve jäi syksyn kultakypäräksi. Vaikka HPK:lla kulki hyvin, hiipui taitohyökkääjä kauden edetessä kuvasta. Maalihanat menivät tukkoon ja kausi päättyi 29 ottelun maalittomaan putkeen. Pudotuspeleissä peliaikakin oli ajoittain kortilla.

Palve on HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen luottopelaaja jo Mestis-vuosilta Jukureista. Hänen mukaansa eniten kehitystä on tapahtunut henkisellä puolella, mutta sitä tarvitaan vielä lisää. Rahkeita on huomattavasti nähtyä parempaan.

− Hallilla ei ole aina kiva olla. Ei auta kuin kääntää se viha voimavaraksi.

− Olen häntä nyt neljän kauden ajan nähnyt. Tällä hetkellä hän on ehkä korkeintaan 75 prosenttia siitä, mitä hän voisi olla, Pennanen analysoi.

Jyväskylässä omatoimisesti kesän harjoitellut JYP-kasvatti kantaa jälleen HPK:n kultakypärää. Sentterillä oli jo 11 ottelun jälkeen kasassa viime kauden maalimäärä: viisi osumaa. 15 pelatun ottelun jälkeen tehopisteitä on kasassa 11 (5+6).

− Ei tämä ole yllättänyt, eikä tässä mitään poppakonsteja ole tehty. Päivittäinen työ näkyy nyt peleissäkin, hyökkäjä toteaa itsevarmasti.

Tänä syksynä asetelmat ovat muuttuneet, sillä HPK ei ole alkukaudesta voittanut otteluita viime kauden tapaan. Perjantaina HPK onnistui kukistamaan Sportin ja lauantaina Porissa kaatui Ässät, mutta kuuden ottelun tappioputki on silti surkea saldo viime kauden yllättäjäjoukkueelta.

− Onhan se raskasta, varsinkin nyt kun olen itse isommassa tulosvastuussa. Pitäisi pystyä tekemään itse vielä enemmän tulosta.

Hallilla ei ole tappioputken keskellä aina ollut mukavaa.

− Se arki on aika raskasta, kun etsitään syitä miksi hävitään. Hallilla ei ole aina kiva olla. Ei auta kuin kääntää se viha voimavaraksi.

Mestiksessä Palve suorastaan dominoi kahden kauden ajan. Jälkimmäisellä kaudella hän teki sarjan piste-ennätyksen: 71 tehopistettä 43 ottelussa. Liigassa samasta on saatu nauttia vielä hyvin pieninä kerta-annoksina.

− Tuntuu, että pystyn omalla tekemiselläni välillä dominoimaan joitakin vaihtoja, mutta vielä pitäisi olla parempi ihan kentän jokaisella osa-alueella kokoajan. Iso paketti on jo ihan hyvin kunnossa ja olen ihan hyvä liigatasolle.

Ihan hyvä ei riitä kunnianhimoiselle Palveelle. 25-vuotias hyökkääjä ei aio jäädä pelkäksi liigapelaajaksi.

− Tavoitteeni ovat paljon korkeammalla, ja nyt pitäisi kaikki pienetkin nyanssit saada kuntoon. Ei sitä tulevaisuutta kuitenkaan kannata vielä alkaa maalailla. Kovan työn olen jo tehnyt, että olen saanut itseni työnnettyä Mestiksestä Liigaan ja kehittynyt täällä, mutta työnteko jatkuu vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle