Kotietu takaisin Kerholle? "Kyllähän se JYP olisi hyvä kuitata"

LIIGA / Haastattelu
HPK:lla ja Lehtivuorella on katse kotiedussa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPa painoi kotikaukalossaan päälle hyökyaallon lailla läpi ottelun. Yksi isäntien paineen kokeneista - ja siitä selvinneistä - oli HPK:n puolustaja Joonas Lehtivuori.

− Puolustimme hyvin. KalPa tuli oikeastaan koko pelin kovaa päälle, Lehtivuori kommentoi.

Erityisesti toisessa erässä HPK oli hätää kärsimässä isäntien kynsissä. Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen turvautuikin aikalisään jo erän alkupuolella.

− Siinä oli myllytystä KalPalta. Painotimme huolellista pelaamista kiekon kanssa. Ei ole myöskään huono heittää rumpuun välillä, vaikka pyritäänkin ennemmin rakentamaan peliä, Lehtivuori kuvaili aikalisän antia.

Joukkueiden väliset aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja päättyneet joka kerran yhden maalin vierasvoittoon. Tällä kertaakin vieraat veivät pisteet, mutta marginaali venyi kahteen maaliin.

Ottelut ovat olleet vauhdikkaita ja muistuttaneet monilta osin pudotuspelikiekkoa.

− Kuopiossa on iso aski ja KalPa pelaa todella hyvää lätkää. Hyviä pelejä ja valmistavat hyvin pudotuspeleihin.

Pudotuspeleistä puheenollen, JYP kiilasi hiljattain HPK:n ohi sarjataulukossa ja on nyt kotietuun oikeuttavalla neljännellä sijalla. Onko tämä herättänyt keskustelua HPK-leirissä?

− Ei me olla puhuttu siitä, mutta kyllähän se JYP olisi hyvä kuitata. Hehän ovat pelanneet aivan helvetin hyvin viime aikoina.

HPK:lla sen sijaan oli pieni suvantovaihe, joten voitto KalPan kaltaisesta huippujoukkueesta tuli hyvään saumaan.

− Meillä oli vähän huonompi pätkä, jossa voitettiin vähän heikommallakin pelillä. Tänään oli kuitenkin todella jämäkkää pelaamista, Lehtivuori kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle