Kohti ”Kossun” kohtaamista

LIIGA / Haastattelu
Espoo Blues jatkoi matkaansa puolivälieriin. Yksi joukkueen sankareista oli Espoon tunnetuin afropää – Camilo Miettinen. Puolivälierissä vastustajan tolppien välistä löytyy Miettisen hyvä ystävä.

”Hockey is a momentum game.”

Juhani Tammisen lanseeraama klassinen lausahdus osoitti voimansa. Blues saapui ryminällä kaukaloon, ja Camilo Miettinen vei joukkonsa johtoon heti ensimmäisellä peliminuutilla.

Sitten Lukko-vahti Simon Nielsen loukkaantui ja peli kääntyi täysin. Blues jähmettyi ja pelasi varsinkin maalinedustan järkyttävän huonosti. Lukko teki kaksi pikamaalia ja myöhemmin vielä kolmannen.

– Lataus oli kova ja saatiin aika unelma-alku. Vastustajan veskarin loukkaantumisen jälkeen pelattiin löysästi. Aika yksin sai maalin edessä olla, sitä täytyy parantaa, johtomaalin iskenyt Miettinen sanoi.

– Onneksi Juuso [Ikonen] toi meidät taas peliin mukaan.

Ikosen maalin jälkeen ottelu kääntyi vähitellen Bluesille, joka voitti lopulta selvästi 6-3.

Minisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Miettinen jäi pisteittä. Nyt hän iski espoolaisten avausmaalin ja kirjautti syötön Tommi Huhtalan 5-3–maaliin, joka oli Huhtalan huikea taidonnäyte. Laituri porhalsi kiekkoon ennen kuin se ehti valua pitkäksi ja pelasi Miettiselle, joka laukoi kääntölaukauksen. Huhtala laittoi rebound-kiekon sisään.

Alla on hyökkääjän uran paras runkosarja. Tehoja syntyi 12+17=29. Pisteitä tuli tuttuun tapaan nousujohteisesti. Miettinen on kevään pelaaja. Toki startti tähänkin kauteen oli hankala, kun lähes koko harjoituspelikausi jäi väliin loukkaantumisten takia. Sekin söi syksyn ensimmäisissä peleissä tehoja. Mitä mieltä Miettinen on kevään suorituksistaan?

– Ihan hyvin mun mielestä on mennyt. Tehoja sais totta kai tulla enemmän, mutta ollaan tyytyväisiä tähän hetkeen. Se on hyvä, jos se peli edes näyttää siltä, että menee kevättä kohti paremmaksi, Miettinen hymähti.


Camilo askeleen edellä.
Jussi Kivimäki

– Siihenhän sitä jokainen urheilija pyrkii, että tosipeleissä pystyy kantamaan joukkuetta.

Blues-joukkueessa on runsaasti kokeneita nuoria, jotka ovat pelanneet ikäänsä nähden huimat määrät pudotuspelejä. Ruotsalaisilla voittajilla höystetyn joukkueen pukukopissa soikin ottelun jälkeen mm. Tommi Läntisen Kevät ja minä.

Jatkopaikka tietää sitä, että Blues kohtaa seuraavaksi Kuopion KalPan.

Kuopiolaisten maalivahdin mainitseminen sai Miettisen hymyilemään.

– ”Kossu” [Mikko Koskinen] kuulostaa ihan hyvältä!

KalPaa ei luonnollisesti Blues-leirissä vielä oltu ehditty miettiä. Joukkueella alkoi palaveri 45 minuuttia ottelun jälkeen.

– Katotaan mitä KalPa tuo tullessaan. Lähdetään haastamaan runkosarjan voittajaa.

Välipäiviä 1. kierroksen kolmannen ottelun ja puolivälierien välissä on tänä vuonna vain yksi. Viime vuonna Blues sai kolmeen peliin venyneen Kärpät-sarjan jälkeen huilata kaksi päivää. Ylimääräistä taaksepäin katselua tai tulevien miettimistä ei ainakaan ehdi tehdä. Se ei haittaa hyökkääjää.

– Joo, itse en ainakaan ole sellainen ”miettijäihminen”. Kevät on sellaista aikaa, että antaa pelien vaan viedä mennessään. Nautitaan tästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle