Kemiläisen jäähyt omaa huolimattomuutta: "Pulinat pois"

LIIGA / Haastattelu
Kemiläisen ottelu alkoi hyvin, mutta jatko oli vaikeampi
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Valtteri Kemiläinen oli lauantaina mukana sekä hyvässä että pahassa. Ottelun avausmaalin ylivoimalla laukonut Kemiläinen istui jäähyllä kahden HIFK:n maalin aikana.

Tapparan ykkösparin puolustaja Valtteri Kemiläinen oli pettynyt mies lauantaisen kolmannen välierän jälkeen. Kemiläisellä oli selvä kuva illan ottelun kulusta.

− Otettiin jäähyjä vähän liikaa ja päästettiin HIFK peliin mukaan. He käyttivät sen hyvin hyväkseen ja ottivat ansaitun voiton.

Jäähyrikkaassa ottelussa näytti välillä siltä, ettei Tapparan ajatus ollut joka hetki aivan sataprosenttisesti pelissä mukana. Kemiläinen myönsi, että kyse oli myös keskittymisestä.

− Varmaan osittain siitäkin, ja sitten tietysti se aina kertaantuu kun tulee niin paljon jäähyjä molempiin suuntiin ja sitten vähän katoaa se rytmi pelaamisesta. Pitäisi pystyä paremmin käsittelemään se, ja sitä kautta pelaamaan jäähyttömästi.

Toisessa välierässä Tappara käveli HIFK:n yli helpon oloisesti, mutta Kemiläinen kiisti että torstain pelin jäljiltä olisi ollut mitään ennakkoluuloja omasta ylivertaisuudesta.

− Tässä vaiheessa ei kannata luulla yhtään mitään. Siihen asti kun on neljä voittoa taulussa niin kaikki on mahdollista.

Kemiläinen avasi ottelun maalihanat ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen. Kun syöttömahdollisuutta ei ollut, niin silloin piti laukoa.

− Sain kiekon viivaan ja lähdin siinä feikkaamaan että ammun ja olin kyllä syöttämässä Nurmelle, mutta HIFK:n hyökkääjä piti Nurmen kiinni. Epäonnistunut laukaushan on se kaikkein vaarallisin, kommentoi Kemiläinen maalin johtanutta kutiaan.

Kemiläisen maali oli kuitenkin miehelle ja joukkueelle laiha lohtu, kun Kemiläinen istui rangaistusaitiossa kahden HIFK:n maalin aikana. Kemiläinen myönsi jäähyjen johtuneen täysin omasta huolimattomuudestaan.

− Oli joo, ei siinä mitään. Pulinat pois.

Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan Helsingissä maanantaina. Kemiläisen mukaan tappio, kuten voittokin, käsitellään hyvin nopeasti ja siirrytään eteenpäin.

− Viisi minuuttia. Käsitellään tämä ja mennään eteenpäin. Ei kannata jäädä märehtimään. Sama homma kuin voittojen jälkeen. Niistä pitää päästä nopeasti yli ja keskittyä seuraavaan peliin.

Ottelun tuomarilinjasta kysyttäessä Kemiläisen vastaus oli lyhyt ja selkeä.

− Ihan hyvä.

» Lähetä palautetta toimitukselle