KalPan Nuutinen: "Oli ehkä uran löysin laukaus, mikä olisi mennyt kolme metriä ohi"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Nuutinen iski Ässiä vastaan kauden kahdeksannen maalinsa.
Kuva © Antti Tyni
Vaikean syyskauden jälkeen KalPa-hyökkääjä Mikko Nuutinen on alkanut löytää parempaa virettä. Vuodenvaihteen jälkeen pisteitä on alkanut ropista kovempaan tahtiin ja hyökkääjä tuplasi tammikuussa kauden maalimääränsä. Tänään mies iski joukkueensa avausosuman.

Niiralan tiistai-illassa nähty KalPan ja Ässien välinen kohtaaminen ei ollut kummaltakaan joukkueelta kauden parasta kiekkoa, vaikka panosta on runkosarjan lähestyessä loppuaan. Samaa mieltä oli KalPa-hyökkääjä Mikko Nuutinen.

− Kyllä tämä oli sellainen matsi, että tuntui että ei kumpikaan joukkue ollut ihan siinä parhaimmassa formussa. Tärkeät pisteet kuitenkin meille ja hyvä näin.

Kuopiossa tehtiin kuluvan kauden ennätys alhaisimman yleisömäärän muodossa, 2422. Pelaajien energiatasot eivät automaattisesti nouse yhtä korkealle kuin lauantai-iltojen kiihkeämmissä kamppailuissa. KalPa sai lopulta kammettua voiton Kai Kantolan viimeisteltyä ratkaisevan maalin aivan ottelun loppuhetkillä. Nuutisen mukaan pelaajat ovat itse vastuussa tarvittavan energian löytämisessä tällaisina iltoina.

− Pakko se pitää ehdottomasti pelaajista tulla tämmöisenä iltana. Ihan ymmärrettävää, että nyt kun on monta kotipeliä putkeen, niin yleisöä ei varmaan ihan joka pelissä ole tulossa paikalle niin paljon.

KalPa-laituri iski kauden kahdeksannen osumansa ottelun toisessa erässä. Kuopiolaisten ottelun ensimmäinen ylivoima ei ehtinyt tilanteessa kauaa vanhentua.

− Oli tosi onnekas osuma mulle. Siinä tuli [Eetu] Luostariselta neljän [pelaajan] läpi syöttö. Sitten oli tuota ehkä uran löysin laukaus, mikä olis mennyt kolme metriä ohi. Nyt sattui maalin edessä olevasta Ässät-pakista pomppaamaan sisään, naureskeli Nuutinen kerratessaan omaa osumaansa.

Vuodenvaihteen jälkeen KalPa-hyökkääjän otteet ovat parantuneet ja pisteitä on alkanut ropista syyskautta enemmän.

− Syksy oli tottakai vaikea mulle. Nyt on kuitenkin alkanut tulla onnistumisia ja sitä kautta saanut enemmän vastuuta ja se helpottaa taas sitä kiekollista peliä. Pääsee paremmin rytmiin, kun saa enemmän pelata, kertoi Nuutinen syitä omien peliotteiden paranemiseen.

Runkosarjaa on jäljellä 13 ottelua ja KalPa on vielä hyvällä iskuetäisyydellä menossa kuuden parhaan joukkoon ja sitä kautta suoraan pudotuspeleihin. Torstaina HPK saapuu Kuopioon ja jaossa on molemmille joukkueille erittäin tärkeät kolme pistettä.

− Kyllä se pitää peli kerrallaan vaan uskoa siihen omaan hommaan. Tuossa tehtiin iso työ, kun vaikean alkukauden jälkeen kammettiin itsemme tähän asemaan. Nyt ei ole oikea aika höllätä, vaan ennemminkin lisää höyryä. Kuuden joukkoon on tähtäin vahvasti, päättää Nuutinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle