Kaksi tuuletusta, nolla maalia − Turkulainen myöntää tehottomuuden painavan

LIIGA / Haastattelu
Jerry Turkulaisen alkukausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.
JYP jäi tällä viikolla toista kertaa ilman maaleja. Pelaamiseen on alkanut löytyä eheyttä, mutta tulos ei tahdo kääntyä edulliseksi. Tämä painaa myös tulosvastuuta kantavan Jerry Turkulaisen mieltä.

− Kyllähän tämä päähän ottaa. Meille tuo voittaminen ja tuloksenteko ei tällä hetkellä ole helppoa, vaikka jätkät ottavat koneesta kaiken irti, Lauri Merikivi summaa pelin.

JYPin päävalmentajan kommentti kertoo paljon tämän hetken JYPistä. Viisikkopelaamiseen on tullut eheyttä ja otteet ovat tasaisempia koko 60-minuuttisen ajan. 

Sekä tiistain CHL-ottelussa Luganoa vastaan että torstaina liigan kärkijoukkuetta Kärppiä vastaan JYP pystyi vääntämään vähintään tasaväkisesti, mutta maalinteko on vaikeaa. Jyväskyläläiset ovat jääneet viikon molemmissa otteluissa ilman maalia.

− Tappajan vaistolla pitäisi lyödä kiekkoa sisään. Ei auta kuin yrittää kahta kauheammin, Jerry Turkulainen kertaa.

Nuori hyökkääjä on pelannut koko kauden isossa roolissa JYPin kärkiketjuissa. Varsinkin ensimmäisissä otteluissa kemia David Tomasekin kanssa oli varsin kohdillaan. Viimeisimmissä otteluissa laituri on pelannut Jarkko Immosen vieressä, mutta tulosta ei ole tullut. Turkulainen on kerännyt kauden 12 ottelussa tehot 1+3 ja edellisestä maalista on nyt yhdeksän peliä.

Kahdessa edellisessä ottelussa Turkulainen on kolisutellut maalirautoja, ja pienet tuuletuksetkin on nähty. Kummallakaan kerralla kiekko ei kuitenkaan käynyt maalissa, kun sentit eivät olleet hyökkääjän puolella. Tämä ymmärrettävästi kismittää nuorukaista, joka tiedostaa tulosvastuunsa.

− Tottakai tällainen harmittaa, kun päälle vielä hävitään pelejä. Välillä on pomppinut sisäraudoistakin ulos, niin ei tiedä onko kyse tuurista, vai mistä.

Eheytynyt viisikkopelaaminen herättää kuitenkin toivoa. Paikkoja syntyi myös Kärppiä vastaan riittävästi ottelun voittamiseen, mikä kielii kilpailukykyisyydestä.

− Suunta on oikea ja puolustimme hyvin, mutta yhdestä virheestä vastustaja rokotti. Tällaista jääkiekko on välillä, pitää vain yrittää kovempaa, hyökkääjä summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle