Kai Suikkanen: ”Puhuimme, että unohdetaan tulokset”

CHL / Haastattelu
Kai Suikkanen valmistelee CHL-sensaatiota.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
HIFK hävisi toistamiseen HC Bolzano-Bozenille CHL-kamppailussa. Torstai-illan ottelu eteni pitkälle voittomaalikilpailuun, jossa vieras oli lopulta etevämpi.

Bolzanon valmentaja Kai Suikkanen oli hyvällä tuulella ottelun jälkeen.

– Ei käy kieltäminen, että voitto maistuu hyvältä. HIFK:n ja Skellefteå AIK:n kaataminen todistaa, että olemme pelanneet hyvin, myhäili Suikkanen.

Joukkue on uudistunut paljon viime vuodesta. Valmentajan mielestä niitä ei voi vertailla.

– Meillä on 11 uutta ulkomaalaista ja kolme uutta italialaista. Viime vuodella ei ole mitään tekemistä tämän vuoden joukkueen kanssa, totesi valmentaja.

Saapuessaan Bolzanoon Suikkanen tuli joukkueeseen, joka majaili sarjataulukossa viimeisenä. Uusi valmentaja sytytti kuitenkin italialaisjoukkueen pelaamaan.

– Muutamien treenien jälkeen paranemista näki selvästi. Yksinkertaistimme pelaamista ja aloimme työstämään. Joukkue oli edellisissä otteluissa päästänyt 4-6 maalia per peli. Ei sitä niin voiteta. Puhuimme, että unohdetaan tulokset ja yritetään parantaa peliä. Sitä kautta se sitten tulee, jos on tullakseen, valotti valmentaja.

Suikkanen ei ollut illan otteluun tyytyväinen ja CHL-taipaleesta hänellä on selvä näkemys.

– Voittaminen CHL:ssä on meille vain mittari nähdä missä muut liigat menevät. Olemme pärjänneet hyvin, mutta eihän peli ole läheskään sitä mitä sen pitäisi olla. Jotenkin syyskuun alku ja uusi joukkue siihen vaikuttavat. Tämän ottelun tosin pilasivat ensimmäisten erien jäähyt. Harjoituspelit menivät paljon paremmin. Tavoitteenamme on pelata hyviä pelejä ja saada joukkuetta yhtenäiseksi. Sarja antaa paljon pelaajillemme. Joukkueen noustua A-sarjaan pääsevät italialaisetkin mittaamaan tasonsa.

Bolzano Foxes pelaa Itävallan pääsarjassa.

– Se on yllättävän hyvä sarja. Ei tietenkään mikään NHL, mutta kärkijoukkueet pystyisivät varmasti pelaamaan Liigassa. Me olemme sarjamme halvin joukkue ja otamme riveihimme ne, jotka eivät muille kelpaa, naurahti Suikkanen.

Päävalmentaja kertoo kotiutuneensa Bolzanon kaupunkiin hyvin.

– Paikka on hieno ja viihdyn siellä. Kaupunki sijaitsee vuorten keskellä ja siellä on noin 100 000 asukasta. Välierien aikaan viime vuonna siellä oli 25 astetta lämmintä. Laskettelumahdollisuuksia on puolen tunnin automatkan päässä ja Ötziäkin olen käynyt katsomassa. Kuulin myös paljon puhuttavan, että kukaan ei tule loma-aikana katsomaan ensimmäisiä otteluita. Yllättäin avauspelissä oli 3000 katsojaa ja HIFK veti paikalle 3700. Kyllä siellä joku innostus on, kun ihmiset kerran ilmestyvät shortseissa paikalle. Joukkueemme puolestaan on innoissaan, kun kaikki puhuvat, että meidän ylitsemme kävellään ja sitten laitammekin tällä tapaa kampoihin, Suikkanen suitsutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle