Kahdesti osunut Arttu Ruotsalainen haluaa nostaa tasoaan - "Tavoitteena läpimurto"

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ruotsalainen osui tiistai-illassa kahdesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves nappasi tiistai-illan kotiottelussaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Yhteensä kolmannen peräkkäisen voiton puuhamiehenä hääräsi vasta 19-vuotias Arttu Ruotsalainen, joka iski tupsukorvien ensimmäisen ja kolmannen maalin.

– Ensimmäisessä maalissa kävi vähän pomppu. Pääsin periaatteessa läpiajoon ja nostamaan etuyläkulmaan. Toinen oli hyvä suora hyökkäys, jossa Eemeli Suomi levitti kiekon Juho Liuksialalle laitaan ja mä painoin maalia kohti. Tuli hyvä syöttö, niin oli helppo laittaa sisään.

Nuoren keskushyökkääjän edellisestä maalista ehti vierähtää roimat kymmenen kuukautta, sillä edellinen Liiga-osuma tapahtui patapaidassa marraskuussa 2016. Vaikka maalitauko on venynyt pitkäksi, ei siitä ole noussut painolastia selkään hyvistä paikoista huolimatta.

– Totta kai se tuntui hyvältä. Onhan tossa ollut paikkojakin, mutta toivotaan että nyt aukesi ketsuppipurkki.

- Keväällä tuli tehtyä A-nuorten peleissä maaleja, eli ei ole ollut apinaa selässä. Mutta onhan se kiva, että sai taas Liigassa maalihanat auki. Toivottavasti sama homma jatkuu.

Kaksi onnistumista riitti varmistamaan Ilveksen voiton, vaikka täysin virheettömäksi ei keskushyökkääjän iltaa voikaan kuvailla. Ruotsalainen oli osatekijänä KooKoon ensimmäiseen maalin.

- Otan sen täysin omaan piikkiin. Virheitä sattuu. Onneksi sain itse tehtyä maaleja niin kuittasin sillä.

Treenimuutokset avaimena tasonnostolle

Ruotsalaisella on selvät tavoitteet ensimmäiselle Ilves-kaudelle. Edellinen rupeama Porissa ei mennyt siten kuin Ässät tai pelaaja olisi toivonut. Tampereelta saatu mahdollisuus on auttanut pelin parantamisessa.

- Peliaika on noussut viime kaudesta ja on tullut onnistumisia, joten on itseluottamuskin noussut. On tullut paljon vastuuta, mistä oon tykännyt.

– Tavoitteena on tehdä läpimurto ja näyttää, että pystyn pelaamaan tässä liigassa illasta toiseen.

Erityiskiitos kehitysaskeleista menee Ilveksen fysiikkavalmennukselle. Ruotsalainen kertoo muuttaneensa harjoitteluaan urheilullisempaan suuntaan.

- Arjessa tehdään hommat hyvin ja on muutettu treenaamista enemmän aerobiseen suuntaan, joten nyt jaksaa paremmin. Se on toiminut hyvin. Jouko Myrrä on vetänyt hyviä fysiikkatreenejä ja oon saanut hyviä tipsejä tekemiseen. Se on ollut yksi syy siihen, että on jaksanut pelata hyvin.

Voitto KooKoosta nosti samalla Ilveksen pois Liigan jumbopaikalta. Kolmen ottelun voittoputki on syntynyt pienistä parannuksista. Tekemistä vielä piisaa, vaikka ensimmäinen varsinaisella peliajalla napattu voitto lämmittikin mieltä.

- Ekat kolme pistettä tällä kaudella, joten jäi hyvä maku.

- On siinä vieläkin paljon petrattavaa, eli pystytään parantamaan paljon. Ollaan menty mun mielestä koko ajan parempaan päin. Nyt saatiin pidettyä johto ja otettua tärkeät pisteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle