Kahden maalin Tallberg tyytyväisenä Jukureiden taisteluilmeeseen

LIIGA / Haastattelu
Tallberg iski Jukureille ratkaisevan osuman lauantaina.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukureiden Teemu Tallberg iski KalPan verkkoon kaksi osumaa lauantain 3−0-voitossa. Hyökkääjä iloitsi onnistumisten lisäksi myös mikkeliläisjoukkueen uhrautuvasta alivoimapelaamisesta.

KalPa oli lauantain kamppailussa kaksi erää niskan päällä, mutta sitkeästi puolustanut Jukurit selvisi pyörityksestä takaiskuitta. Kolmannessa erässä Jukuritkin sai omat saumansa ja käytti ne hyväkseen vieden kamppailun lopulta 3−0-numeroin.

− Kaksi erää taisteltiin pirun hyvin. Alivoimapelaamisesta on pakko nostaa hattua koko joukkueelle: se oli uhrautuvaista ja taisteltiin kovaa, myhäili Jukureiden Teemu Tallberg.

Jukurit onnistui ottelussa pääsemään johtoasemaan heti alussa, mikä toi Tallbergin mukaan hieman rentoutta joukkueeseen, vaikka se puolustuskannalla pitkälti olikin.

− Ensimmäisessä erässä näkyi se, että KalPalla oli peli puserossa. Sitä jouduttiin aika paljon tappamaan siinä, Tallberg totesi.

− Maali vähän antoi happea, mutta me saatiin se kuitenkin vähän helposti. Vähän se toi rentoutta pelaamiseen, mutta ei se pelaaminen helppoa siltikään ollut. Uskottiin kuitenkin, että mekin saadaan saumat ja kolmannessa erässä sitten saatiinkin.

Erikoistilanteilla oli iso merkitys

KalPa pääsi kahdessa ensimmäisessä erässä pelaamaan viidesti ylivoimaa ja se oli Tallbergin mukaan selkein syy, että pelin painopiste oli mikkeliläispäädyssä. Hyökkääjän mukaan alivoimien tappaminen kasvatti joukkueen uskoa.

− Alivoimat rikkovat aika paljon peliä ja se vaatii vaihtoaitiossakin aika paljon itsensä pumppaamista. Täytyy pitää joukkue ja -ketjukaverit hereillä koko ajan, että sitten kun tulee se tasaviisikkovaihto, ettei siinä sitten nukahda, Tallberg pohti.

− Alivoima on iso pala pelaamista. Jos se ei toimi, niin sitten kyllä yleensä hävitään pelejä. Alivoimien hoitaminen loi kyllä uskoa joka jätkään.

Jukureiden erikoistilannepelaaminen oli ottelussa kauttaaltaan vahvaa, sillä kuuden tapetun alivoiman lisäksi se teki ratkaisevan 2−0-osuman illan ainoasta ylivoimastaan. Osuman viimeistelleelle Tallbergille tiukassa paikassa tullut onnistuminen maistui.

− Hoidettiin paljon alivoimia ja sitten saatiin se ensimmäinen ylivoima, niin se toi uskoa itselle ja koko joukkueelle, että kyllähän tämä tästä kääntyy. Tärkeä maali se oli.

Tallberg oli myös tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen ja erityisesti parannukseen keskiviikon KooKoo-peliin nähden. Hyökkääjä kertoi, että keskiviikon kamppailun virheet oltiin käyty tarkasti läpi ja niistä oli otettu oppia.

− Pidettiin tänään keskusta tiiviinä, ettei sinne ilmaiseksi päässyt kukaan. KooKoo-pelissä tehtiin neljä maalia ja sillä yleensä pitäisi voittaa. Kyllä me tarkennettiin puolustusta tähän peliin, summasi Tallberg.

Jukureiden seuraava haaste odottaa torstaina, kun se kohtaa kotikaukalossa HIFK:n. Helsinkiläislähtöinen Tallberg odottaa innolla entisen seuransa kohtaamista.

− HIFK sytyttää kyllä vastustajana. Monta vuotta pelannut siellä, tuttuja pelaajia vastassa ja tietynlainen tunneside joukkueeseen. Se on iso peli itselleni.

» Lähetä palautetta toimitukselle