Kahden maalin Gadjovich kehui Kyrouta: ”Hän on uskomaton pelaaja”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jonah Gadjovich jakoi kovuutta slovakialaisille.
Kanada jatkoi keskiviikon ja torstain välisenä yönä siitä, mihin Nuoria Leijonia vastaan jäi. Vaahteranlehdet kaatoivat Slovakian lukemin 6-0. Kahdesta Kanadan kuudesta osumasta vastasi Jonah Gadjovich.

Kanada oli pykälän edellä Slovakiaa läpi ottelun. Missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä, etteivätkö kanadalaiset tulisi ottelua voittamaan.

Ensimmäisessä erässä Sam Steel laittoi vaahteranlehdet 1-0-johtoon, joka lopulta riitti voittoonkin, sillä Slovakia ei saanut aikaiseksi ensimmäistäkään osumaa koko ottelussa. Vaikka todelliset maalipaikat jäivät slovakeilla varsin vähiin, joutui kanadalaisvahti Colton Point torjumaan silti 20 kertaa.

Vaikka voitto ei vaatinut aivan huippusuorituksia, keräsi Point kehuja silti kaksi maalia viimeistelleeltä Jonah Gadjovichilta.

- Hän pelasi tänään meille nollapelin. Sellaisia suorituksia tarvitsemme maalivahdilta, jotta voimme voittaa pelejä jatkossakin, Gadjovich kiitteli.

Gadjovich ei ole perinteisesti tunnettu pelkkänä pistenikkarina, vaan enemmän joukkuepelaajana, joka painaa töitä kumpaankin suuntaan kenttää. Vancouver Canucksin toisen kierroksen varaus vastasi kuitenkin Kanadan kolmannesta ja kuudennesta osumasta. Jälkimmäinen näistä syntyi ylivoimalla.

"Nyt olimme jo valmiimpia ja meillä oli parempi itseluottamus"

Huikein ylivoimasuoritus nähtiin kuitenkin ensimmäisessä erässä Kanadan Jordan Kyroulta, joka harhautteli tiensä Slovakian alivoimaneliön keskelle ja toimitti kiekon vastustajan maalin ylähyllylle.

Myös Gadjovich innostui ylistämään pelitoveriaan.

- Hän on uskomaton pelaaja. En edes tiedä, mitä siinä tapahtui. Hän näyttää tekevänsä jonkin liikkeen, mutta tekeekin jotain aivan muuta, mies kehui.

Vaikka Kanada onnistui voittamaan turnauksen avausottelussaan Suomen, oli kanadalaisten peli parempaa Slovakiaa vastaan. Vaikka vastustaja ei Suomen tasoinen ollutkaan, pysyi vaahteranlehtien paketti paremmin kasassa täydet 60 minuuttia.

- Suomea vastaan jännitimme vielä hieman, koska se oli turnauksen ensimmäinen peli. Nyt olimme jo valmiimpia ja meillä oli parempi itseluottamus, jonka vuoksi uskalsimme tehdä parempia ratkaisuja, Gadjovich näki.

Kanadalaiset ovat jäähyilleet melko paljon kahden ensimmäisen ottelun aikana, vaikka se on kummassakin ollut vähintään hienokseltaan hallitseva osapuoli. Gadjovich peräänkuuluttaakin huolellisuutta ja parempaa alivoimapeliä tulevaisuudessa.

- Emme halua ottaa paljoa jäähyjä turnauksen aikana. Kisoissa on useita todella taitavia joukkueita, jotka pystyvät pelaamaan hyvää ylivoimaa. Teemme töitä sen eteen, että alivoimilta jatkossa vältyttäisiin, hän päätti.