Kaakon paikallisväännössä myllytettiin: "Reagoin siihen hetken mielijohteesta"

LIIGA / Haastattelu
Kähkönen pelaa parasta kauttaan viiteen vuoteen.
Kaakon paikallisväännöstä ei tunnetta puuttunut, sillä Toni Kähkönen ja Topi Nättinen painivat ja nappasivat jäähyt ensimmäisen erän lopussa. Tunnetta peliin saanut Kähkönen pelaa nyt parasta kauttaan viiteen vuoteen.

− Oli jopa hyvää lauantai-illan viihdettä. Peli oli melko vauhdikas, joten oli kiva pelata. Voitto kruunasi kaiken, Toni Kähkönen hymyili KooKoon 4-3-voittomaalikilpailuvoittoon päättynyttä kamppailua.

KooKoo-kapteeni pääsi myös painin makuun ensimmäisen erän lopussa. Summeri soitti jo erätauon alkamisen merkiksi, kun vääntö alkoi. Kähkönen ja Topi Nättinen makasivat lopulta jään pinnassa. Kähköselle tuomittiin tilanteesta kaksiminuuttinen, Nättiselle 2+2 minuuttia.

SaiPa-hyökkääjän korkea maila sai KooKoon konkarin pinnan pettämään.

− Reagoin siihen hetken mielijohteesta. Ihan hyvä vaan, pääsi peliin mukaan, hyökkääjä naurahti.

Kähkösen kausi on sujunut mallikkasti, sillä hyökkääjä on tehnyt 41 ottelussa tehot 8+18. Hän on yltänyt parempaan viimeksi kaudella 2012-13, jolloin pisteitä kertyi 30. 

Kapteenin rooli on luonnollisesti iso. Hyvä alkukausi oli kuitenkin myös Kähköselle itselleen yllätys. 

− Ei ole ollut tällaista alkukautta, loppukausi on usein minulla parempi. Nyt olen ollut koko kauden terveenä ja hyvällä fiiliksellä.

Kärpissä mestaruuden voittanut laituri saapui Kouvolaan uuden alun ja isomman roolin toivossa. Nyt kapteenilla avainasemassa on myös joukkueen johtaminen.

Kähkönen tahtoo johtaa esimerkillään, mutta vaikeina aikoina täytyy myös puhua.

− Joudun olemaan enemmän äänessä, kun menee mollivoittoisemmin. Yritän pitää yllä positiivista ilmapiiriä ja luoda uskoa. Mitään ei ole vielä menetetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle