KÄR - ILV
TAP - LUK
PEL - IFK
TPS - HPK
CAR - MTL 1.00
CHI - COL 2.00
VAN - CBJ 4.00

Kärppien kapteeni Kukkonen: "Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme"

LIIGA / Haastattelu
Lasse Kukkonen ei jäänyt murehtimaan tappiota.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ässät sai kotiluolassaan erittäin vahvan alun otteluun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen voittoon Kärppiä vastaan. Vierailijoiden kapteeni Lasse Kukkonen näki joukkueensa pelaamisessa huolimattomuutta, vaikka valmistautumisen piti olla kohdillaan.

Pata oli valttia kotikaukalossaan, kun Ässät ja Kärpät kohtasivat puolivälieräsarjan toisessa ottelussa. Ässien alku otteluun oli äärimmäisen vahva ja kotiyleisö sai makeaa mahan täydeltä.

Ensimmäiseen reiluun varttiin osuivat vuorollaan niin Ben Blood, Jarno Kärki kuin Marco Insamkin. Ajassa 16.02 tulostaululla komeilivat lukemat 3−0 ja Kärpät päätyi vaihtamaan maalivahtiakin.

Ei lähellekään sellainen alku, mitä Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen olisi omilleen halunnut.

− Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme. Olimme huolimattomia, Ässät oli paremmin pelissä kiinni ja käytti paikkansa hyväkseen, hän totesi.

− Mennään eteenpäin, otetaan opiksi ja matka jatkuu, Kukkonen lisäsi kliseiden säestämänä.

Valmistautuminen ottelua varten oli sujunut normaalilla tavalla, mutta tästä huolimatta Kärpät oli avauserässä varsin jäinen. Myös joukkueen päävalmentaja Mikko Manner totesi, ettei jostain syystä saanut joukkuettaan hahmottamaan, että ottelu alkaa klo 18.30.

− Kaikki oli tehty niin kuin pitikin, mutta kuten nähtiin, niin huolimattomia me olimme. Oli ehkä vähän sellaista kiireen tuntua pelaamisessa. Emme malttaneet pitäytyä pelisuunnitelmassa ja intoa oli enemmän kuin järkeä, Kukkonen harmitteli.

Vierasjoukkueen pelaamista sekoitti aavistuksen tähtipuolustaja Miika Koiviston loukkaantuminen. Koivisto loukkasi itseään avauserän tavallisessa taklaustilanteessa.

− Toki pakkiparit ja rytmit muuttuivat siinä, mutta sitä se pudotuspelikiekko on. Aina välillä joku tippuu sivuun, ei sille oikein mitään mahda. Toivottavasti saamme hänet nopeasti takaisin kokoonpanoon. Joona Huttula tuli tilanteessa hyvin sisään ja nuori poika teki oman osansa oikeinkin hyvin, Kukkonen sanaili.

Aivan ottelun viime minuuteilla Kärpät sai kiriä aikaiseksi, mutta liian myöhään. Kukkonen osui maalipuiden väliin itsekin, mutta loppulukemat 3−2 eivät vierailijoita lohduttaneet.

− Peli alkoi kääntyä meidän puolellemme lopussa, mutta ei se riittänyt. Eikä sillä ole loppujen lopuksi väliä, mitä siinä sai aikaiseksi, kun tappio tuli, Kukkonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle