Kärpät tasoihin välieräsarjassa, HIFK:n Selin manasi kiekollista pelaamista: "Silloin tulee ongelmia tuon tasoista joukkuetta vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Ari-Pekka Selin manasi ottelun jälkeen hukattuja kiekkoja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK ja Kärpät pelasivat välieräsarjansa toisen ottelun torstaina Helsingissä. HIFK johti ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta Kärpät tuli kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta voitti ottelun jatkoerässä. Molempien joukkueiden päävalmentajat olivat mietteliäitä ottelun jälkeen.

Kärpät tasoitti otteluvoitot 1−1:een ottamalla jatkoerässä voiton lukemin 4−3. HIFK johti ottelua kahdella maalilla kolmannen erän alkaessa, mutta Kärpät kampesi tasoihin.

− Kärpät oli hyvä tänään. He olivat kamppailuvalmiimpia ja energisempiä. Sitä kautta pystyivät voittoon kaivamaan kavennus-, tasoitus- ja voittomaalit. Ne tuli kuitenkin meidän aikamoisista virheistä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi ottelun jälkeen.

− Paras erän alku meillä oli tämän neljännen erän alku, mutta siellä se silti heilahti omissa, hän jatkoi.

Kärppien kolmannen erän maalit tulivat Selinin mukaan HIFK:n omista virheistä.

− Heti erän alkuun oli meiltä löysä vaihto, siitä 3−2:een, sen jälkeen peli oli aika tasaista. Sitten hukkasimme omissa kiekon ja siitä kolmeen- kolmeen. Kiekollisesti emme olleet riittävän rohkeita, piti luopua kiekosta helposti ja silloin tulee ongelmia tuon tasoista joukkuetta vastaan, Selin manasi.

− Periksiantamattomuus on urheilun perusarvo. Kukaan ei anna tuolla periksi, Manner puolestaan kehui joukkueensa taistelua.

Kärpät oli tullut Helsinkiin eri ilmeellä kuin mitä pelasi tiistaina Oulussa. Joukkueen päävalmentajan mukaan Kärpät eivät muuttaneet mitään.

− Ensimmäisen pelin jälkeen tuntui, että HIFK vie tämän sarjan 4-0. Olimme niin pahasti heitä jäljessä. HIFK:n monipuolisuus ja kiekollinen peli jättivät meidät aseettomiksi, Manner mietti tiistain kohtaamista.

− Kärpät oli pumpannut renkaat täyteen ilmaan ja oli äärimmäisen hyvä tänään. Emme päässeet niihin tavoitteisiin, mihin halusimme tänään - hukkasimme kiekkoja aika paljon. Jouduimme aika paljon pumppaamaan uudestaan lähtöjä syvältä hyökkäyksiin, Selin puolestaan mietti.

Mannerin mukaan Kärpät pyrki torstain koitoksessa myös pelata hieman luomumpaa jääkiekkoa.

− Yritimme pelata nopeammin ja luottaa luomupelaamiseen, pelipaikattomaan jääkiekkoon. Yritimme kääntää nopeammin ja saada pidempiä syöttöjä.

− Meillä oli hieman tuuria: saimme yhden maalin ja siitä tuli lisää virtaa. Jääkiekko on niin nopea peli. Toisen joukkueen peli voi mennä siitä passiiviseksi. Pelaajat vain jatkoivat pelaamista, hän jatkoi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Oulussa. HIFK:n Selin toivoi enemmän nälkää peliin, Manner uskoo joukkueensa pystyvän parantamaan vielä enemmän pelaamistaan.

− Meidän pitää nälkää ja kiimaa kasvattaa, se mikä on meidän tavaramerkkimme, Selin päätti.

− Meillä oli tähän lähdettäessä paljon kysymysmerkkejä, että onko meillä mitään saumaa. Voitto vaati tuuria. Saamme tästä itseluottamusta ja pystymme parantamaan. Jos emme, Oulussa tarvitaan taas kiekkojumalia, Manner puolestaan mietti.