Kärkihyökkääjät pimennossa alkulohkossa – Vesalainen: "En osaa sanoa yhtään, mistä on ollut kiinni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kristian Vesalainen sai maalitilinsä auki viimeisessä alkusarjan ottelussa.
Suomen ykkösketjua muokattiin alkusarjan viimeisen peliin. Alkuperäisen ykkösketjun Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen pääsivät maalien makuun vasta Yhdysvaltoja vastaan.

Nuorten Leijonien suurimpien tähtien turnauksen alku on ollut hankala. Alkuperäisestä ykkösketjusta Janne Kuokkanen on edelleen ilman maalimerkintää. Laitahyökkääjät Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen saivat maalitilinsä auki alkusarjan viimeisessä pelissä Yhdysvaltoja vastaan.

− En osaa sanoa yhtään, mistä homma on ollut kiinni. Emme vaan ole laittaneet kiekkoja sisään. Paikkoja on kyllä ollut, Vesalainen pohti.

Mainiossa liidossa Liigan puolella pelanneella Vesalaisella on nyt koossa tehot 1+2 nuorten MM-kisoissa. Hän toivoo, että maaliputki saisi jatkoa tšekkejä vastaan.

− Ihan hyvä fiilis jäi maalista. Kiva, että sai tuohon osuttua, niin ei tarvitse niitä miettiä sen enempää enää.

Suomi alkoi sekoittaa ketjuja alkusarjan kolmannessa pelissä Slovakiaa vastaan. Vesalaisen ja Tolvasen keskelle istutettiin alle 18-vuotiaiden kisoista tuttu Aapeli Räsänen

Vesalaisen mukaan uusi ketju toimii hyvin, tosin parannettavaa on edelleen tehokkuudessa. Puolivälierässä Tšekkiä vastaan ei ole varaa tuhlata maalipaikkoja.

− Kova duuni pitää tehdä tšekkejä vastaan. Tuossa jenkkipelissäkin oli paljon maalipaikkoja, joista ei saatu sisään. Nyt on osuttava.

Suomi ei käynyt välipäivänään ollenkaan jäällä. Pelaajat tulivat hallille fysiikkatreeneihin, ja jäähallin aulassa taisteltiin muun muassa amerikkalaisesta jalkapallosta. Myös tiistaiaamun jäät joukkue jättää todennäköisesti väliin.

Vesalaisen mukaan on hyvä, että joukkue voi ottaa välillä hieman löysemmin ja treenata jään ulkopuolella.

Tšekki-pelistä joukkueelle kelpaa vain voitto. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo.

− Tšekki on tuttu vastus harkkapeleistä. Heillä on ihan hyvä nippu kasassa, Vesalainen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle