Kähkönen Marjamäen ja Miettisen lähdöstä: "Jäi varmasti paska maku suuhun"

LIIGA / Haastattelu
Toni Kähkönen on löytänyt Oulusta uutta virtaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulusta uralleen uutta virtaa saanut entinen Blues-kapteeni Toni Kähkönen ihmettelee entisen seuransa viimeaikaisia toimia.

Kärppähyökkääjä Toni Kähkönen pelasi koko ikänsä Espoon Bluesin riveissä ennen siirtymistä täksi kaudeksi Kärppiin. Viimeiset kolme vuotta Kähkönen toimi Bluesin kapteenina.

Espoolaisseurassa on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana paljon muutoksia. Ensin Kähkösen hyvä ystävä Camilo Miettinen siirtyi Turun Palloseuran rivehin. Tällä viikolla seurassa pitkään toiminut Lauri Marjamäki sai potkut.

– En tiedä taustoja, mutta vaikuttaa vähän ihmeelliseltä. En tiedä onko sitten Miettinenkin esimerkiksi savustettu ulos vai mitä on tapahtunut, mutta mielestäni molempien herrojen olisi ollut mukavampi lopettaa ura kotiseurassa vasta kauden päätyttyä. Jäi varmasti vähän paska maku suuhun.

Piristysruiske Oulusta

Kähkönen on ollut viime otteluissa hyvässä iskussa. Neljässä edellisessä pelissä on syntynyt mukavat tehot 4+2. Suurin syy tehopiikille on vastuun lisääntyminen ja paikka Kärppien ykkösnyrkissä Ivan Humlin ja Juha-Pekka Haatajan rinnalla.

– Meillä on hyvä draivi päällä. Humlin pelatessa keskellä hän saa enemmän kiekkoa ja hänenkin itseluottamus on kasvanut entisestään. Haatajan kanssa yritetään löytää sitten rakoja ja laukoa paljon, Kähkönen jutteli Kärppien lauantaisen pelin jälkeen.

Kähkönen lähti hakemaan Kärpistä uutta nostetta uralleen. Syksyllä Jatkoajan haastattelussa Kähkönen toivoi löytävänsä itsestään jotain lisää kärppänutussa.

– Olen löytänytkin. Tietynlaisen positiivisuuden tekemiseen, kyvyn unohtaa virheet ja keskittymisen olennaiseen. Ne ovat ehkä ne isoimmat jutut mitä nyt on tullut. Ja aina kun tulet uuteen joukkueeseen joudut tekemään asiat aina hieman eritavalla ja tulee muutenkin sellainen herätys tutuista rutiineista pois, Kähkönen toteaa.

Espoon Bluesin monivuotisen kapteenin ei ole tarvinnut Kärpissä kantaa huolta kipparin velvollisuuksista. Kähkönen on pystynyt keskittymään ainoastaan pelaamiseen.

– Ei rooli kopissa ole niin suuri kuin Espoossa. Kärpissä on niin paljon kokeneita ja menestyneitä kavereita. Toki yritän olla äänessä ja sillä tavalla pyrkinyt jatkamaan sitä, mitä olen aiemminkin tehnyt, Haatajan ja Jari Viuhkolan välissä kopissa istuva Kähkönen juttelee.

Muutto Ouluun on muutenkin Kähkösen mielestä ollut hyvä siirto.

– Kaikki asiat on organisaation puolesta hoidettu hienosti. Kaupunki on aika pieni ja tiivis, varsinkin keskusta. Se on yllättänyt positiivisesti. En ole autoa tarvinnut ollenkaan, Kähkönen miettii.

Espoossa Kähkösen kausi päättyi aina tappioon. Kärppien ja Kähkösen tavoitteena on päättää tämä kausi voittoon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle