Juvonen järkevöitti harjoitteluaan − "Puntilla ei ole pakko käydä joka päivä"

LIIGA / Haastattelu
Janne Juvonen avasi pudotuspelikautensa voitokkaasti Kuopiossa. Mies joutui aiemmin kaudella luovuttamaan torjuntavastuuta Karri Rämölle, mutta pystyi samalla panostamaan järkevään harjoitteluun.

Janne Juvonen pääsi avaamaan pudotuspelikautensa KalPan ja Pelicansin välisessä kolmannessa puolivälieräkohtaamisessa. Juvonen parjäsikin maalinsa suulla mainiosti, vaikka ei ole viime aikoina pahemmin peliaikaa saanutkaan. Kovin pitkään Juvonen ei ehtinyt Kuopion-otteluun valmistautua.

− Kuulin eilen illalla matkalla Kuopioon, että pelaan tänään.

Pelicans tuli Kuopioon hakemaan tärkeää voittoa, ja sen se myös otti. Joukkueessa tehtiin itsetutkiskelua ennen lauantain kohtaamista.

− Jokainen mietti, että eihän tämän näin pitänyt mennä. Jokainen meni vähän itseensä ja näin löysimme lisää voimavaroja tähän iltaan, Juvonen paalutti joukkueen henkistä valmistautumista sarjan kolmanteen otteluun.

Rämön tulo palautti terävyyden

Juvosen kausi muuttui merkittävästi helmikuussa, kun Pelicans hankki maalinsuulle kovan luokan paluumuuttajan. Karri Rämön paluu Liigaan vaikutti myös Juvosen tekemiseen. Juvonen oli ennen Rämön saapumista pelannut paljon ja yhtäkkiä oma vastuu olikin vähäisempää.

− Olihan se vähän yllättävä tilanne, mutta teki samalla itselle hyvää. Peli oli mennyt vähän puurtamiseksi.

− Nyt sai treenata rauhassa ja pystyi keskittymään uudelleen omien vahvuuksiensa vahvistamiseen.

Juvonen havaitsikin nopeasti terävyyden palanneen pienen pelitauon jälkeen. Varsinkin refleksitorjumisen Juvonen koki parantuneen keventyneen kuormituksen myötä. 

− Oho, onko minulla joskus ollut näinkin nopeat jalat, Juvonen muisteli ihmetelleensä.

Juvonen ei kuitenkaan kokenut pelanneensa alkukaudesta liikaa, mutta myösi pelaamisen ja harjoittelun painotuksen vaatineen hienosäätöä.

− Tykkään treenata paljon, mutta otteluruuhkassa olisi voinut vähän järkevöittää harjoittelua. Puntilla ei ole pakko olla joka päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle