Jussi Pesonen: ”Liigassa pelaaminen ei käsissäni - LeKi elintärkeä paikka näyttää osaamista”

MESTIS / Haastattelu
Jussi Pesonen tuo arvokasta kokemusta lempääläläisryhmään.
Kuva © Antti Varonen
Ilveksen sopimuspelaaja Jussi Pesonen ei ole alkukaudesta mahtunut tupsukorvien kokoonpanoon. Pelituntuma on löytynyt sarjatasoa alempana pelaavan LeKin riveistä.

Jussi Pesonen oli kentän onnellisimpia miehiä, kun Lempäälän Kisa voitti Savonlinnan Pallokerhon perjantai-illan mittelössä numeroin 3-1. Ilveksessä sivuraiteille ajautunut kokenut laitahyökkääjä viimeisteli ottelussa kauden avausmaalinsa Mestiksessä.

− On ikää enemmän tai vähemmän, maalinteko tekee aina hyvää, Pesonen myhäili Lempäälän hallin käytävillä.

Pesonen on pelannut koko alkukauden LeKin riveissä ja kohentanut panostaan ottelu ottelulta. Aluksi dieselkäynnillä luistellut hyökkääjä näytti Mestikseen ja etenkin Lempäälän pieneen kaukaloon liian hitaalta, mutta on viime peleissä osoittanut oikean tasonsa.

SaPKoa vastaan Pesonen oli jo kentän vaikutusvaltaisimpia yksilöitä: hän pelasi aggressiivisesti ja voitti irtokiekkoja sekä iski tuiki tärkeän avausmaalin silkalla tahdolla. Kokenut pelaaja johti esimerkillään ja näytti nuoremmille LeKi-pelureille taisteluilmettä, joka sytytti koko LeKi-pakan taistelemaan ja taklaamaan.

Itse ottelussa LeKi hallitsi kaksi erää mutta kolmanteen SaPKo nosti luisteluaan ja Kisa jäi altavastaajaksi.

− Tämä oli tyypillinen ottelu meille: johdamme parilla maalilla ja kaveri tulee vielä kovaa pyrkien rinnalle. Lopulta meiltä peli oli kuitenkin tyylikäs suoritus.

− Jääkiekossa ja etenkin tässä pelissä näkyi hyvin ihmisluonteelle tyypillinen vetäytyminen ja tuloksen turvaaminen johtotilanteessa, Pesonen arvioi.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Pesonen kävi jo viime kaudella viiden pelin verran hakemassa tuntumaa Lempäälästä. Tällä kaudella paikka Liigassa on ollut vielä suuremman kiven takana.

− Liigassa pelaaminen ei ole tällä hetkellä minun käsissäni.

Tällä kaudella Pesonen on tehtaillut yhdeksään otteluun maalin ja kolme syöttöä. Suurin osa viimeisiin otteluihin.

− Minulle on elintärkeää, että on Lempäälän tapainen paikka, jossa pystyy näyttämään osaamistaan. Pyrin pitämään itseni kunnossa, pelaan sitten täällä, Ilveksessä tai jossain muualla, Pesonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle