Jukka Laakso - LeKin pitkäaikainen puuhamies

MESTIS / Haastattelu
LeKi mielii tulevalla kaudella Mestiksen kärkikahinoihin.
Kuva © Timo Savela
LeKin hallituksen puheenjohtajana toimiva Jukka Laakso on toiminut lempääläläisseurassa jo kaksi vuosikymmentä erilaisissa tehtävissä. Kokenut kiekkomies on johtanut hallituksen puhetta nyt puolitoista kautta.

− Olen toiminut LeKissä 90-luvun puolivälistä alkaen. Muistaakseni kaudella 1995-96 hyppäsin mukaan, muistelee nykyään LeKin hallituksen puheenjohtajana toimiva Jukka Laakso.

Mies tunnetaan Lempäälän juniorikiekkopiireissä intohimoisena ja vaativana valmentajana, jolla on selkeä käsitys siitä, miten hän haluaa joukkueensa pelaavan.

− Jos valmennan jääkiekkojoukkuetta, en mielelläni ole kakkosvalmentajan roolissa, sillä haluan tuoda vahvasti oman juttuni joukkueen pelaamiseen. Olen vuosien varrella valmentanut LeKissä läpi edustusjoukkuetta lukuunottamatta kaikki mahdolliset juniorijoukkueet. 

Viimeksi Laakso on nähty penkin takana kaudella 2011-12, kun hän toimi LeKin A-nuorten valmennusryhmässä joukkueen pelatessa ykkösdivisioonassa. 

Laakson toimenkuva on laaja, sillä hän vastaa paitsi Mestiksen oman johtoryhmän kokouksissa LeKin edustamisesta, hän myös johtaa LeKin kiekkojaoston oman hallituksen kokouksia. Lisäksi Laakso toimii LeKin Mestis-joukkueen joukkueenjohtajana.

− Vastaan myös talouspuolesta. Ilman muuta siitä lähdetään, että tuleva kausi on lukemaltaan positiivinen. Pyrimme kasaamaan joukkueemme järkevästi ja pitämään sopimuspelaajien määrän minimissä, jotta liigalainojen ja omien junioreiden peluutus on mahdollista. 

− Tärkeää meille on, että seuraan tuleva pelaaja on sitoutunut seuran identiteettiin ja peli-ideologiaan. Hoidan myös seurasiirrot meille ja meiltä pois, joten sitoutuminen on minulle tärkeä arvo, Laakso painottaa.

Kun puhe kääntyy joukkueen nykyiseen kokoonpanoon ja mahdollisiin vahvistuksiin Laakso toteaa, että mikäli LeKiin tulee vielä uusia vahvistuksia muualta kuin liigalainojen tai oman juniorituotannon kautta, on kyseisen pelaajan oltava ikään kuin varma hankinta. Sikaa säkissä Lempäälään ei lähdetä tuomaan. 

Lempäälässä on ollut aina vahvaa junioritoimintaa jääkiekon puolella ja Laakso haluaakin, että edustusjoukkue tekisi jatkossa yhä enemmän yhteistyötä pikkukiekkoilijoiden kanssa. 

− Teemme melko paljon yhteistyötä junioreidemme kanssa. Olemme tietoisia, että esimerkiksi Nuorten Mestiksestä on iso harppaus miesten Mestikseen. Tätä siirtymää haluaisimme pystyä tekemään nuorillemme helpommaksi. 

Laakso avaa myös seuran juniorikehityksen kannalta merkittävää lähitulevaisuuden suunnitelmaa

− Olemme miettineet sellaista projektia, että meidän pienet juniorimme saisivat joukkueillensa omat kiekkokummit edustusjoukkueen pelaajista. Se voisi innostaa nuoria ottamaan esimerkkiä kokeneista jätkistämme.

− Tehtävämme on jatkossakin toimia Tampereen liigaseurojen apuna ja antaa sieltä pelaajille tarvittaessa pelipaikka. LeKi ei tähtää Liiga-kartalle. Meille riittää Mestiksessä menestyminen ja menestystä haemme tottakai jo tulevalla kaudella.

LeKin kokoonpano pullistelee entisiä liigapelaajia, kun muun muassa Henri Tuominen, Juho Mielonen ja Antti Mäkilä tähdittävät saukkopaitojen pelaajistoa. Lisäksi tolppien välistä löytyy huippuosaamista, kun Tapparan sopimuspelaaja Dominik Hrachovina jatkaa vastustajien kiusaamista Lempäälässä.

Hallituksen nokkamies Laakso nostaa myös esiin erään viime kauden komeetoista.

− Ihmettelen suuresti, ettei mikään liigaseura ole napannut kärkipuolustajaamme Jimi Santalaa haaviinsa. Hänellä pysyy kiekko ihailtavalla tavalla lavassa ja hän liikkuu erittäin järkevästi joka puolella kenttää. 

LeKillä on kaikki eväät kirkastaa viime kauden kuudes sija tulevalla Mestis-kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle