Juha Leimu palasi kotiin lämäri viuhuen: "Pakko myöntää, että ennen ottelua jännitti"

LIIGA / Haastattelu
Leimulla riitti intoa käyttää avujaan. Tappara-pelaajat haistoivat tämän muutaman kerran, mutta yksi syöttöpiste tilille kuitenkin tarttui.
Kuva © Saana Hakala
Ilves kellisti sarja-avauksessa paikallisvastustaja Tapparan pitkän tauon jälkeen. Kierrokseltaan kotiluolaansa palasi myös Ilves-kasvatti Juha Leimu, joka pääsi pisteiden makuun heti runkosarjan alkumetreillä.

Juha Leimu palasi Ilvekseen sitten A-juniorivuosien. Nyt 35-vuotias puolustaja oli mukana Tappara-voitossa, joka päätti Ilveksen tappioputken paikallispelien osalta kahdeksaan otteluun.

− Pakko myöntää, että ennen ottelua jännitti. Alku oli vähän varovaista molemmin puolin. Itselläkin oli nihkeä alku, Leimu arvioi.

Tappara siirtyi ottelussa johtoon, mutta tupsukorvat tulivat tasoihin osumalla, johon Leimu saalisti syöttöpisteen.

− Paransimme koko ajan, ja tämä oli hyvä peli meiltä kokonaisuutena. Näissä peleissä tulee aina vaikeampiakin hetkiä, mutta kestimme ne tänään.

Kokenut puolustaja myönsi, että melko kokemattoman joukkueen piirissä oli aistittavissa jännitystä.

− Onhan tässä aina pitkä tauko peleistä kausien välillä. Sarja-avaus ja paikallispeli − kaikki nämä vaikuttavat fiilikseen.

Ilves hävisi viime kaudella kaikki paikalliskamppailut, ja edellinen voitto oli kauden 2016-17 puolivälierien viidennestä kamppailusta.

− Menneet ovat menneitä, eikä niitä kannata kaivella, olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Olimme tänään halukkaita ja yhtenäisiä. Tulos on tuossa, ja huomenna pelaamme taas.

Raikkaus tekemisessä näkyy kaikessa

Karri Kivi valmennusjohtonsa kanssa on saanut Ilvekseen hyvän tekemisen meiningin päälle, ja harjoitusotteluissa joukkue sai mukiinmeneviä tuloksiakin aikaan.

− Meillä on hyvä pohja, jonka päälle rakentaa. Meillä on nuori ja potentiaalinen joukkue. Aina heistä joku nousee esiin. Tänään se oli Juho Liuksiala. Emme me määrää sitä, kenelle se paikka aukeaa, pyöritteli Leimu.

Yleensä kokenut viivapyssy ei turhia pyörittele, vaan antaa lyöntilaukauksensa laulaa − niin tänäänkin. Kirvesrintojen blokkaavat pelaajat onnistuivat heittäytymään eteen muutaman kerran.

− Vähän oli hakemista tänään, mutta muutaman hyvän laukauksen sain. Toki pari kutia olisi pitänyt jättää ampumattakin, analysoi Leimu iltapuhdettaan.

Vaikka Leimu on yksi Liigan tunnetuimpia erikoistilannepelotteita, on tamperelaisjoukkue varautunut siihen, että vastustajat lukevat lämärin tarkasti pois.

− Meidän on käännettävä tuokin asia hyödyksemme. On löydettävä muita vaihtoehtoja, ja olemme niitä jo alustavasti miettineetkin.

Ilveksen kova avausviikonloppu Hakametsässä jatkuu jo huomenna lauantaina, kun vastaan asettuu kivikova JYP.

− Ei vielä ole sen ihmeempiä ajatuksia. Vasta paketoimme tämän pelin, ja palauttelemme huomista kohti ja keskitymme JYPiin silloin täysillä. Tämä oli ehjä peli mieltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle