Jos maalinteko ei onnistu, DeBrincatilla on muita keinoja auttaa joukkuetta − "Olen saanut NHL:stä hyviä oppeja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
DeBrincat pääsi myös ottamaan aloituksia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvallat nappasi MM-jäillä toisen voittonsa, ja nosti pistepottinsa viiteen. Joukkue porskuttaa myötätuulessa, ja sen jatkumista haluaa edesauttaa nuori laitahyökkääjä Alex DeBrincat. 20-vuotias miesten MM-kisojen ensikertalainen on valmis auttamaan joukkuettaan kaikin keinoin.

Yhdysvallat otti MM-turnauksessa jo toisen voittonsa, kun se kaatoi isäntämaa Tanskan tyylipuhtaasti 4−0. Maaleista vastasivat muut miehet, mutta nuori Alex DeBrincat viiletti uutterana joukkueen ykkösketjussa.

Tanska ei laiturin mukaan antanut periksi helpolla, vaan käytti kaiken tarmonsa puolustuspeliin.

− Pelasimme tässä ottelussa puolustuksellisesti paremmin kuin avauspelissä. Kanadalla on paljon hyökkäysvoimaa, ja he käyttivät sitä hyväkseen. Tanska tukki tänään hyvin oman alueensa, eikä päästänyt meitä sinne helpolla, vertaili DeBrincat kahta ensimmäistä vastustajansa.

20-vuotias Chicago Blackhawksin pelaaja debytoi tällä kaudella NHL:ssä pelaten täydet 82 runkosarjaottelua. Tehopisteitä syntyi 28+24=52. Tämän vuoden MM-joukkue on yhdysvaltalaisittain erilainen, sillä totutusta poiketen yliopistotasolta mukana on vain 19-vuotias puolustaja Quinn Hughes.

− Olen pelannut paljon monenlaisten pelaajien kanssa, mutta on myös hienoa päästä näkemään uusia kasvoja. Tässä joukkueessa kaikki ovat todella hyviä pelaajia, ja tuollaisen taitoarsenaalin kanssa on hauska pelata.

Kane saa ylistystä osakseen − NHL kouli nuorukaisesta miehen

DeBrincat pääsi joukkueensa ykkösketjuun, jonka toisella laidalla operoi joukkueen kapteeni ja ykköstähti, myöskin Chicago Blackhawksin runkopelaaja Patrick Kane. Nuorukainen ylisti johtajaa vuolaasti.

− Hän on uskomaton pelaaja. Hän löytää oman miehen kentältä sieltä, missä tämä on. Hänen kanssaan on helppo pelata, kunhan pääsee liikkumaan tilaan, jonne hän pystyy syöttämään. Kapteenina hän on hyvä johtaja. Ei hän puheliaimmasta päästä ole, mutta hän johtaa esimerkillään, ja osallistuu kentällä muun muassa takakarvaukseen aktiivisesti. Kaikki kuuntelevat, kun hänellä on sanottavaa.

DeBrincat tunnetaan pienestä koostaan (171cm/75kg) huolimatta tulisieluisena taistelijana, joka ei anna periksi missään vaiheessa peliä. Hän on myös äärimmäisen taitava, joten verkon tulisi heilua vastustajien päädyssä.

− Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Nautin maalien tekemisestä, mutta jos se ei ota onnistuakseen, pyrin tekemään parhaani puolustusalueella.

Blackhawks jäi monien hämmästykseksi ulos NHL:n pudotuspeleistä ja Stanley Cupin tavoittelusta, mutta oikealta ampuvalle hyökkääjälle Tanskan-matka oli lopulta lähes itsestäänselvyys.

− Tulin turnaukseen avoimella mielellä pitämään hauskaa. Tänne oli todella helppo päätös tulla, sillä oman maansa edustaminen on aina mahtava asia. Olen saanut NHL:stä hyviä oppeja tällaisia pelejä varten, kertoi ensimmäistä miesten arvoturnaustaan pelaava DeBrincat.

» Lähetä palautetta toimitukselle