Joonas Donskoi nauttii roolistaan: "Kukapa ei haluaisi pelata Miken ja Mikon kanssa?"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Donskoi viihtyy maalin edessä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonat pelasi lauantaina Göteborgissa hyvän ottelun, vaikka Ruotsi voittikin numeroiden valossa selvästi. Yksi onnistujista oli kaksi maalia syöttänyt ykkösketjun laituri Joonas Donskoi.

Ruotsi marssi Göteborgissa pelatussa ottelussa selvään 6-3-voittoon. Tuloksesta huolimatta ottelu oli Leijonilta parempi kuin torstaina Helsingissä pelattu kamppailu. Varsinkin toisessa erässä ja kolmannen erän alkupuoliskolla Leijonat pelasi vahvaa viisikkopeliä.

- Totta, tämä oli varmasti parempi peli kuin torstain ottelu. Totta kai nuo vastaiskumaalit olivat harmittavia, mutta kokonaisuutena tämä oli parempi suoritus. Nyt on vain karsittava nuo virheet pois, viisikkopeli sujui jo hyvin, Joonas Donskoi kommentoi.

- Tässä pelissä oli myös enemmän vauhtia ensimmäiseen peliin nähden. Molemmat joukkueet saivat karstat pois koneesta, ja tempo nousi.

Ennen kaikkea Suomi oli rohkeampi ja kiekollisempi kuin torstain ottelussa Helsingissä. Donskoi mukaan juuri näihin asioihin panostettiin ottelun alla.

- Tavoitteena oli tänään pelata rohkeammin, aktiivisemmin sekä pitää kiekkoa. Onnistuimme näissä mielestäni hyvin, juuri näitä asioita haimme ja ne myös saimme.

Ruotsi ratkaisi ottelun ylivoimapelinsä turvin. Leijonat otti läpi kamppailun liikaa turhia ja tyhmiä jäähyjä, joita tuli varsinkin avauserässä paljon.

- Ehkä seassa oli pari hieman kyseenalaistakin jäähyä, mutta kaiken kaikkiaan boksista näitä pelejä ei voi voittaa. Otimme liikaa jäähyjä, ja se oli meidän oma syy.

- Ruotsin pelaamisessa ei ollut mitään yllättävää, heillä on taitavia kavereita, jotka tekevät varmasti maaleja, jos saavat pelata noin paljon ylivoimaa.

Donskoin oma suoritus oli hyvä ja mies alusti nopeilla syötöillä Leijonille kaksi maalia. Vaakakupissa toisella puolella painoi pari kolmannessa erässä tullutta virhettä, joista Tre Kronor rokotti armotta.

- Ketjuna paransimme peliä paljon, saimme hyviä hyökkäyksiä Ruotsin päätyyn. Miinuspuolella ovat nuo pari lopun takaiskumaalia, joita ei vain saisi tulla.

- Ne maalit olivat tyypillisiä maaleja pieneen kaukaloon. Tässä kaukalossa kiekot elävät paljon, jolloin syötöt pitää antaa nopeasti. Onneksi saimme pari onnistumista henkilökohtaisella tasolla.

Donskoin rooli Leijonien ykkösketjussa Mikael Granlundin ja Mikko Koivu kanssa on luonnollisesti raahelaiselle unelmapaikka.

- Ketju on loistava, pelaan siinä kahden maailmanluokan pelaajan kanssa. Kukapa ei haluaisi pelata heidän kanssaan?

- Minun hommani on pelata siinä hyvin kahteen suuntaan ja hyökkäysalueella pyrkiä pelaamaan kohti maalia sekä olemaan muutenkin lähellä maalia, Donskoi kertoi roolistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle