BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Jokereiden A-nuorista RoKin penkin taakse - "Meillä on mukava harmonia ja yhteishenki tuossa joukkueessa"

MESTIS / Haastattelu
Santeri Immosella on selkeä suunnitelma joukkueensa kanssa tulevan kauden tavoitteista.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Rovaniemen Kiekon uusi päävalmentaja Santeri Immonen odottaa mielenkiinnolla tulevaa kautta. Tavoitteena rovaniemeläisillä on voittaa kauden viimeisessä ottelussa mestaruuspokaali.

Santeri Immonen saapui tänä syksynä Rovaniemelle Helsingistä, jossa mies oli päävalmentajana  Jokereiden A-nuorien joukkueessa. Uusi kaupunki ja uudet haasteet kiehtovat 46-vuotiasta jokerikasvattia. 

— Keväällä tuli mahdolliseksi lähteä tänne ja minä olen ollut kiinnostunut tästä paikasta ennenkin.

Immonen oli seurannut Rovaniemen kiekkokulttuuria jo aiemmin, ja mies oli vakuuttunut kaupungin tarjoamista kiekkomahdollisuuksista.

— Olen kuullut paljon hyvää tästä paikasta ja resursseista sekä siitä, kuinka hyvät olosuhteet täällä on antaa pelaajille mahdollisuudet kehittyä. Olin tyytyväinen, sillä organisaatiolla on samanlaiset ajatukset kanssani tämän homman kehityksestä.

Valmentaja asettaa joukkueen tavoitteet korkealle, vaikka kovia pistenikkareita Rovaniemeltä lähtikin viime kauden päätteeksi.

— Tavoitteena on päästä pelaamaan pudotuspeleihin ja sitä kautta päästä nostamaan pyttyä kauden viimeisen pelin jälkeen.

— Ennen sitä olemme joukkueen sisällä sopineet pienemmistä tavoitteista, joita on asetettu koko kaudeksi. Jos niihin tavoitteisiin päästään, mestaruus pitäisi olla saavutettavissa. Aika nimekäs joukko tehokkaita pelaajia lähti joukkueesta, mutta kyllä tuosta jengistä löytyy uusia Tinoja (Metsävainioita), kunhan sen potentiaalin kaivaa esiin.

RoKi pelasi kuusi harjoitusottelua syksyn aikana, joista joukkue voitti puolet. Immonen oli pääosin tyytyväinen ryhmänsä esityksiin, mutta löysi pelaamisesta myös luonnollisesti kehitettävää tässä vaiheessa.

— Niissä oli paljon hyvää, mutta Mestis-joukkueita vastaan pelattaessa meillä oli vähän totuttelemista. Hermestä ja Jokipoikia vastaan peli alkoi luistaa, kun pääsimme ohi sellaisesta ihmettelyvaiheesta, Immonen kertasi.

— Nyt kuitenkin jokaisella pitäisi olla fiilis siitä, millaista haluamme sen pelin olevan. Minulla itsellä on nyt hyvä kutina, kun päästään vihdoin pelaamaan runkosarjapelejä.

Joukkue kohtasi viimeisessä harjoituspelissä Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin. Ottelu ei ollut selvää pässinlihaa rovaniemeläisille, mutta lopulta he poistuivat kaukalosta voitto taskussaan.

— Kyllä se tiukka matsi oli. Ensimmäisessä erässä ihmettelimme, mutta paransimme kuitenkin edellisistä peleistä.

— Toisessa erässä olimme taas ihan telineissä, mutta kolmannen erän aikana pystyimme esittämään hyvää omaa pelaamista. Siitä paistoi ehkä hieman se, että oli viimeinen harjoitusottelu ja pelaajat miettivät jo tulevaa runkosarjaa.

"Näillä resursseilla tämä on todellakin ammattilaissarja"

Immosen mielestä Mestiksessä on resurssien perusteella jopa ammattilaissarjaa muistuttava pelijärjestelmä.

— Tämä on näillä resursseilla todellakin ammattisarja, sillä pelaamme 50 peliä kaudessa ja varsinkin me matkustamme paljon.

Mies pitää Mestistä hyvänä ponnahduslautana nuorille ja kehittyville pelaajille kohti ylempiä sarjatasoja ja ulkomaita.

— Täällä on paljon urheilullisia joukkueita, eikä ole mitään hupiporukoita seassa. Myös tässä sarjassa on runsaasti urheilullisia pelaajia, joilla on tavoitteet tulevaisuuden kannalta korkeammalla kuin Mestiksessä.

RoKin vieraspelireissut ovat muita joukkueita huomattavasti pidempiä, joten joukkue viettää yhteistä aikaa bussissa kauden aikana paljon. Helsinkiläissyntyinen valmentaja näkee tämän hyvänä mahdollisuutena ryhmän yhdistymisen kannalta.

— Mielestäni se on todellinen mahdollisuus, sillä vietämme siinä paljon yhteistä aikaa. Niillä reissuilla joukkueella on aikaa hitsaantua yhteen kunnolla, kun asumme samoissa hotellihuoneissa.

— Esitin toiveen, että olisi mahdollisimman paljon kolmen vieraspelin viikkoja, jolloin välttyisimme turhalta matkustelulta yksittäisten pelien takia, Immonen kertoi.

Kokonaisuudessaan 46-vuotias valmentaja on tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen ja odottaa perjantaita jo innolla.

— Ei kai tässä muuta, mukava päästä vihdoin pelaamaan. Meillä on mukava harmonia ja yhteishenki tuossa joukkueessa, joten tyytyväisenä lähdetään kohti perjantain IPK-ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle