Jesse Joensuu Jokerien tarjoileman murskavoiton jälkeen – "Kyllä meitä kannattaa tulla katsomaan!”

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu oli mukana maalineduskahinoissa Jokerien illan toisessa osumassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkoi kotonaan siitä mihin se vieraskiertueellansa jäi. Ottelun jälkeen joukkueen porilaislaituri kertasi murskajaisiksi edenneen ottelun vaiheita ja toivoi otteluihin lisää yleisöä. Helsinkiläisjoukkue takoi taululle KHL-historiansa suurinumeroisimman voiton, se irtosi lukemin 8-0.

Peli-ilo huokui maanantaisessa Traktor Tseljabinskia vastaan pelatussa ottelussa Jokerien jokaisesta pelaajasta. Erityisen ilahduttavaa isäntien kannalta oli alkukaudesta eniten maalipaikkoja luoneen helsinkiläisten kakkosvitjan onnistuminen myös tehopisteiden valossa. Kakkosketjun Jokereissa muodostavat ruotsalaissentteri John Norman ja laiturit Brian O'Neill sekä Jesse Joensuu.

Maanantaina Norman iski viisi tehopistettä ja hattutempun (3+2). Hän oli ketjun tehokkain lenkki. Joensuu (0+3) ja amerikkalaislaituri O'Neill (1+1) säestivät Jokerit-kakkosen näytöstä. Miesten muodostama hyökkäyskentällinen oli kokonaisuudessaan kentällä neljästi kotijoukkueen pöllyttäessä Traktorin maaliverkkoa.

– Sellainen aktiivisuus on ehkä minun roolini siinä. Itse en ole välttämättä ihan niin kauhean taitava jätkä, niin minun pitää sitten tehdä töitä ja pyrkiä liikkumaan. Yritän olla sellainen tarvittava lenkki ketjussa, missä on tuollaisia hyviä ja taitavia pelaajia, sanaili Joensuu huippuottelun pelanneen Jokerien kakkosketjun yhteispelistä ja roolistaan tässä vitjassa.

Kovaa taklaava ja valtavan työmäärän jokaisessa pelissä tekevä laituri mainitsee kauden keskeiseksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseen, että hän pystyisi parantamaan omaa peliään viime kaudesta. Mies haluaa sitä kautta myös pystyä nauttimaan pelaamisesta enemmän.

– Viime kaudella meillä oli hemmetin hyvä vuosi joukkueelta, mikä ei riittänyt sitten kuitenkaan pitkälle. Kun on tärkeässä roolissa joukkueessa, niin sen oman pelin pitää parantua, jotta saadaan tarvittavia askelia eteenpäin otettua.

Joensuu ei ollut tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen erään, mutta toisessa alkoi tapahtua

Pelin alku oli helsinkiläisiltä hieman hermostunut ja avauserän jälkeen ottelu oli maalittomassa tilanteessa. Toisessa erässä alkoi kolista ja Jokerit näytti kentällä täysin eri joukkueelta ensimmäiseen jaksoon verrattuna.

– Ensimmäinen erä ei ollut kovin hyvä, ei ehkä oltu ihan sellaisessa tahtotilassa, missä tässä sarjassa pitää olla, loppua kohden meidän peli sitten otti kaverista yliotteen. Puhuttiin erätauolla, että jokaisen pitää nostaa pelisuoritusta ja mietittiin, että minkälainen maku tästä jää ja millainen joukkue me halutaan olla. Sitten otettiin peli haltuun.

Jokerit sananmukaisesti otti pelin haltuun ja tarjosi vieraille sokkihoitoa olan takaa. Se iski peräti viisi maalia ottelun toisessa erässä. Lisää oli tarjolla kolmannessa erässä, jonka aikana helsinkiläiset tehtailivat vielä kolme maalia lisää.

– Tämä oli sellainen peli, jossa saatiin paljon tehoja ja se pitää nyt vain unohtaa, koska se ei taas tarkoita mitään seuraavaan otteluun, totesi 30-vuotias laitahyökkääjä vaatimattomana joukkueensa maali-iloittelusta.

Yleisövaje latisti voiton tunnelmaa

Jokerien illan ottelussa ilmoittama yleisömäärä oli hieman yli 7000 katsojaa. Tämä on todella alhainen lukema KHL:ssa kiekkoilevalle suomalaisjoukkueelle ja tunnelma hallissa oli vaatimaton. Seuraava kotiottelu on helsinkiläisryhmällä keskiviikkona, kun Metallurg Magnitogorsk vierailee huippuvireisen joukkueen kotiluolassa. Joensuu uumoilee kamppailusta tasokkaampaa ja fyysisempää kuin Traktor-mittelö.

– Toivottavasti myös yleisö löytäisi paremmin hallille tukemaan meitä. Mielestäni me ansaitaan se, koska me ollaan koko joukkueena oltu tosi hyviä. Meillä ei ole vain joitain yksilöitä, jotka pärjäävät, vaan koko joukkue pelaa hyvin. Kyllä meitä kannattaa tulla katsomaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle