Jesperi Kotkaniemen ketju toimi juuri ennen hajoamistaan

LIIGA / Haastattelu
Jesperi Kotkaniemen johtama hyökkäyskolmikko oli vahvassa vireessä Sportia vastaan.
Kuva © Saana Hakala
Seuraava Jesperi Kotkaniemen kotipeli Ässien paidassa on todennäköisesti kauden jo ollessa käynnissä. Ensin suuntana on maajoukkueleiri ja sen jälkeen Montreal Canadiensin testileirit.

Kukapa nuori jääkiekkoilija ei unelmoisi pelaamisesta NHL:ssä.

18 vuotta heinäkuussa täyttänyt porilaislupaus, Jesperi Kotkaniemi, pääsee juuri tällä hetkellä elämään unelmiaan todeksi. Matka toki on vasta alussa, ja mahdolliset NHL-pelit vaativat vielä runsaasti töitä ja onnistumisia juuri oikealla hetkellä.

Jotain on kuitenkin tehty oikein jo nyt. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus sekä melkein 30 tehopisteen debyyttikausi Liigassa ovat auttaneet Kotkaniemeä eteenpäin.

− Pikkupojasta asti tästä olen unelmoinut, ja nyt olen askeleen lähempänä sen toteutumista. Hyvään alkuun tavoitteiden täyttyminen on ainakin päässyt.

Harjoituskausi on sujunut Kotkaniemen osalta ehjänä, mikä ei lähivuosina ole ollut itsestään selvää. Porilaisnuorukaisen riveihinsä varannut Montreal Canadiens on seurannut Kotkaniemen otteita, mutta antanut silti täyden työrauhan varaustilaisuuden kolmantena huudetulle pelaajalleen.

− Jotain pientä yhteydenpitoa on ollut, mutta enimmäkseen olen saanut keskittyä Ässien kanssa harjoitteluun. Joel Armian kanssa on tullut juteltua kanssa vähän, ja hyvähän se on, että hänkin on siellä.

Armian sopimus Canadiensin kanssa kestää kevääseen 2019 asti, joten mikäli Kotkaniemi ei palaa takaisin Ässiin, on porilaistaustaisten pelaajien keskinäinen yhteys tarpeen.

Yhteys löytyi myös Kotkaniemen ja harjoituspelissä Sportia vastaan samassa ketjussa pelanneiden Aleksi Rekosen sekä Otto Kivenmäen kanssa. Ketju toimii näyttävästi, kunnes se hajoaa ainakin joksikin aikaa.

Tulos jäi silti perjantaipelissä vajaaksi, kun Ässät taipui vaasalaisvierailleen 2−3 (1−0, 0−2, 1−1)-lukemin. Patapaitojen molemmat maalit syntyivät käytännössä kyseisen ketjun voimin, ja Kotkaniemi saalisti syöttöpisteen kumpaankin osumaan.

− Olen viihtynyt tuossa ketjussa, sillä noin taitavien kavereiden kanssa on ilo pelata. Ehkä vieläkin paremmat tehot säästeltiin Liiga-kauden alkuun. Meillä oli paikkoja useampaankin maaliin, Kotkaniemi kiitteli.

− Pelaamaan pääseminen on treeniviikon jälkeen iso juttu. Peli on kuitenkin se asia, minkä takia kaikkea tehdään.

Saattaa vain olla niin, että Kotkaniemi itse ei ole paikalla, kun sarjakausi Suomessa käynnistyy. Aikataulu on vielä joiltakin osin hämärän peitossa.

− Ensin tässä on maajoukkueleiri, ja sen jälkeen suuntaan Montrealiin. Siellä on harjoitusleirejä, ja siitä ei osaa oikein sanoa kuin että päivä kerrallaan mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle