Jekimovs ja Sprukts innolla Suomea vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janis Sprukts on Latvian johtavia pelaajia.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Suomi ja Latvia kohtaavat lohkovaiheen päätöspelissä. Suomalaisille tutut Janis Sprukts ja Roberts Jekimovs odottivat ottelua maanantaina innolla.

Latvialaishyökkääjä Janis Sprukts on joukkueensa parhaimmistoa ja menestyksekkäimpiä pelaajia.

Sprukts pelaa nykyään Moskovassa ja kritisoi kotimaansa liigan tasoa, kun häneltä udeltiin Latvian tämän kevään MM-suorittamisesta.

- Latviassa ei ole hyvää liigaa. Meillä on joukkue KHL:ssä [Riian Dinamo], mutta liigamme ei ole sen parempi kuin Itävallan tai Ranskan liigat. Meillä on todella huono taso kotimaassa, Sprukts paukutti.

Kotimaan kiekkoliiga pitäisi saada Spruktsin mielestä laadukkaammaksi. Pelkkä Dinamo KHL:ssä ei riitä.

- Sitä täytyy kehittää, että saisimme lisää pelaajia paremmalle tasolle.

Vielä maanantaina Latvia oli pelinsä jälkeen jopa putoamisuhan alla. Nyt on kuitenkin selvää, että maa säilyy. Viimeinen peli Suomea vastaan on Latvian kannalta merkityksetön, sillä puolivälieräpaikka karkasi, kun Slovakia kaatoi Yhdysvallat.

Tiistai-iltana Sprukts pääsee pelaamaan Suomea vastaan. Hän kertoi tuntevansa Juuso Hietasen HPK-ajoilta. Vastassa on myös lukuisia KHL:ssä vastustajien riveissä tutuiksi tulleita pelimiehiä.

- HPK:ssa vietin loistavaa aikaa. Myös juniorikiekko Raumalla oli hyvää. Kiekko Suomessa on iso asia ja ihmiset kannattavat niin maajoukkuetta kuin seurajoukkueitakin intohimoisesti.

Latvia pääsee vihdoin pelaamaan isomman yleisön edessä. Esimerkiksi perjantain Ranska-kamppailussa oli vain pari tuhatta ihmistä, mutta Suomea vastaan katsomot ovat täynnä ihmisiä.

- Se on hyvästä. Vaikka fanit ovat kotijoukkueen puolella, se auttaa. Täällä on toki myös ollut meidän omia kannattajiemme, ja kiitos heille kaikille saapumisestaan.

SaiPasta Ilvekseen siirtynyt Roberts Jekimovs odottaa Spruktsiakin suuremmalla innolla Suomen kohtaamista. Hän odotti Ranska-pelin jälkeen jo malttamattomana Suomen kohtaamista.

- Odotan sitä innolla. Siitä tulee upeaa, Jekimovs sanoi hymyillen leveästi.

Vastassa on paljon tuttuja kasvoja.

- Ja jopa ensimmäinen huonekaverini SaiPan ajoilta, Jarno Koskiranta, Jekimovs kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle