Järvinen uskoo Tapparaan ja itseensä tukkoisuudesta huolimatta − "Silloin me muut nostamme päämme"

LIIGA / Haastattelu
Järvinen on pelannut pisteiden valossa hiljaisen alkukauden.
Kuva © Saana Hakala
Tappara tahkosi erittäin vähämaalisen ottelun Sportia vastaan. Vasta Otso Rantakarin jatkoaikaosuma ratkaisi voiton kohtalon kotijoukkueen eduksi.

Tiistain Liiga-kierros oli tamperelaisjoukkueiden osalta toisaalta hyvin samanlainen, mutta toisaalta hyvin erilainen. Ilves nimittäin voitti KooKoon Kouvolassa jatkoajalla ylivoimamaalilla numeroin 7−6.

Tappara nappasi itselleen niin ikään kaksi sarjapistettä jatkoajalla syntyneellä ylivoimamaalilla, mutta numerot olivat huomattavasti maltillisemmat − 1-0. Kirvesrintojen keskushyökkääjä Matti Järvinen ei haluaisi joutua Kouvolassa nähdyn kaltaiseen sirkukseen.

− Otan mieluummin tällaisen lopputuloksen kuin 7−6. Tämä oli tasaista vääntöä ja meillä oli paikat ratkaista peli. Maalivahdit pelasivat todella hyvin, joten tulos näyttää tältä.

Taiston maalivahdit Tapparan Dominik Hrachovina ja Sportin Mika Järvinen ovat Liigassa urakoineet todella paljon otteluita, ja he ovat päävalmentajien Jukka Rautakorven ja Tomek Valtosen luottomiehiä.

Tapparan pukukoppi vilisee nimekkäitä pelimiehiä, joista osa on ollut alkukauden ajan varjojen mailla, mitä tehopisteisiin tulee. Esimerkiksi porilaiskaksikko Niko Ojamäki − Jarno Kärki on kuin varjo Ässät-vuosistaan. Toisaalta Jukka Peltola ja Kristian Kuusela ovat olleet puolustajien ohella hyvässä vireessä.

− Joukkueessa on paljon äijiä, jotka haluavat ratkaista pelejä. Laukomalla saamme vastustajan pakkaa sekoitettua, ja se tukee pelisysteemiämme, taustoitti Järvinen.

Järvinen siirtyi Tapparaan Sveitsin liigan Zugista, jonne hän oli siirtynyt pitkäaikaisesta seurastaan SaiPasta. Tampere on tullut lyhyessä ajassa 28-vuotiaalle Lontoossa syntyneelle hyökkääjälle tutuksi.

− Hyvin on maistunut − ei mitään ihmeellistä. Kopissa on hyvä dynamiikka ja meininki. Yhdessä teemme hommia ja elämme arkea. Olen päässyt hyvin porukkaan mukaan.

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa

Järvinen on merkkauttanut tälle kaudelle toistaiseksi tehot 1+3, joista kolme pistettä tuli runkosarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

− Tässä on ollut tukkoisempaakin aikaa, vaikka maalintekopaikkojakin on ollut. Pitäisi saada lyötyä kiekkoa sisään, niin saisi itsellekin enemmän tulosta. Alkukaudesta osuin, enkä sittemmin ole osunut. Paikkoja on ollut niin itsellä kuin ketjukavereillakin. Ei ole syytä huolestua, toppuutteli Järvinen.

Järvinen kuuluu itse niihin pelaajiin, joilta varmasti odotetaan tuloksellisesti näkyvämpää roolia. Mies on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että hänen ja muiden uinuvien tähtien aika tulee vielä.

− Materiaalimme on sen verran leveä, että tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Ehkä jossain vaiheessa alkukaudesta tehoilleille pelaajille tulee kuivempi kausi, silloin me muut nostamme päämme.

Tapparan liki ylivertaisen materiaalin ympärillä liikkuu kaikenlaisia puheita pelaajien tyytyväisyydestä ja roolien jakaututumisesta. Järvisen mielestä joukkue käsittelee positiivista ongelmaa.

− On vain hyvä asia, että meillä on paljon pelaajia, joilta odotetaan enemmän tulosta. Työnteon ja positiivisuuden kautta tuloskin seuraa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle