Jälleen uuden paluun tehnyt Sandell: "En mieti polvia, vaikka pitäisi"

LIIGA / Haastattelu
Sami Sandell pääsi pelaamaan runkosarjaa ensi kertaa sitten viime lokakuun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen epäonninen hyökkääjä Sami Sandell on taistellut itsensä jälleen kerran pitkän ja vaikean kuntoutumisprosessin läpi pelikuntoon. Sarja-avauksen jälkeen kokenut hyökkääjä pohdiskeli tulevia viikkoja ja omaa pelaamistaan.

Ilves hävisi runkosarjan avausottelunsa Tapparalle tylysti 3−0. Tupsukorvien hyökkääjä Sami Sandell pelasi ensimmäisen runkosarjaottelunsa liki vuoteen. Kokenut pelimies harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

− Paikat meillä oli, mutta kylmäpäisyys puuttui. Tappara oli parempi ja siksi kolme pinnaa meni sinne.

Vaikka Sandellilla on alla pitkä kuntoutusjakso, ei hän ole lähtenyt puolivaloilla peleihin.

− Pystyn pelaamaan lauantaina. Katsotaan, mitä matkan varrella tapahtuu, viittasi Sandell kysymykseen siitä, jättääkö hän tarvittaessa pelejä väliin.

Ilveksen luottopelaajiin tälläkin kaudella lukeutuva Sandell aprikoi, että huippuiskuun pääseminen vaatii muutaman onnistuneen ottelun.

− Pääsen pelivireeseen varmasti nopeammin kuin pelikuntoon. Se tapahtuu noin kahdeksan pelin jälkeen, että tekeminen menee niin sanotusti päähän. Katsotaan, miten kuormitus ja palautus onnistuu.

Liigan nopeutumisesta on puhuttu viime aikoina paljon. Sandell tiedostaa murrosvaiheen, muttei koe sarjan muuttuneen dramaattisesti sitten viime pelien.

− Ei Liiga ole muuttunut, vaikka täytyy sanoa, että peli on nopeutunut. 6-8 peliä menee, että on täysillä mukana. Pääsin nytkin jo ihan hyvin peliin sisään. Maalintekopaikkojenkin myötä hommat helpottuu.

Hiljaa hyvä tulee − varomaan ei silti aleta

Runkosarjan avausottelussa kumpikaan tamperelaisjoukkue ei ottanut taka-askelia, vaikkei peli ollutkaan yhtä kiihkeää kuin viime kevään puolivälieräsarjassa. Sandell oli tuohon aikaan keskellä pitkää kuntoutusprosessia.

− Ei peli vielä varmaan samanlaista ollut kuin keväisin. Mielestäni ottelu oli vauhdikas.

Sandell pelaa jokaisessa vaihdossa jokaisen kaksinkamppailun loppuun asti. Polvien kunto ei ole mielessä jäällä viilettäessä.

− En mieti niitä, vaikka pitäisi, Sandell laukoi.

Vaikka Tappara olikin numerollisesti parempi sarja-avauksessa, ei 30-vuotias peluri teilannut omien esitystä.

− Pääsimme pelaamaan sellaista peliä kuin halusimme. Saimme riistoja hyökkäyspäässä ja toisessa erässä pääsimme ensimmäisen kymmenen minuuttia pyörittämään hyvin.

Lauantaina Ilves pelaa ensimmäisen vierasottelunsa, kun joukkue matkustaa Poriin. Ässät-ottelussa Ilveksellä on yksi osa-alue, jota pitää selvästi parantaa.

− Aloitetaan nyt siitä viimeistelystä. Nolla maalia on nolla maalia. Sillä ei voita yhtään jääkiekko-ottelua, Sandell tähdensi.

» Lähetä palautetta toimitukselle